sourze.se

Varning för tanninerna på Tures

...alldeles fullt i glaset!

Tures i Sturegallerian. Fredagsvin med tjejerna.
18:04.

Hade stämt träff med ett gäng tjejkompisar i Sturegallerian, men hela stället kändes så psykat och julsnoffsigt med en massa ljusslingor och bjällerklang och glitter så man blev alldeles yr. När jag hade gått fram och tillbaka på den röda sammetsmattan utanför Tures några gånger började folk se lite stressade ut. Vet inte om det berodde på min stickade mössa med öronlappar, eller så. I allafall satte jag mig och väntade på en bänk alldeles i närheten, bredvid en papperskorg. Därifrån hade jag överblick över Tures och hur det svenska folket roade sig. Medan jag väntade passade jag på att läsa Ordfront, som jag hade köpt någon helt annanstans, i en annan del av stan.

Efter en stund kom de andra och vi slog oss ned vid ett ledigt bord. Jag var den enda som beställde öl. De flesta andra på Tures verkade dricka vin... alldeles fullt av tanniner och säkert andra bakterier med, för den delen.

Vi skålade så det stod härliga till, men när jag ville stämma upp i en visa tyckte de andra att det gick lite för långt. Det förstod jag, för de sjöng inte med. Vi var i alla fall inte kvar så länge.

Nu ska jag hem till en polare och spela Jeopardy. Hoppas jag slipper vara Magnus.


Om författaren

Författare:
Anna Bergman

Om artikeln

Publicerad: 10 jan 2003 09:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: