sourze.se

Kees nyårskrönika 2002

Personalfest, egotripp whatever. Det är tradigt och tradition!

Mina nyårslöften förra året:

Sluta äta onyttiga saker.
Träna minst 3 gånger i veckan
Skriva en bok
Vara snäll mot pappa
Vara supermegaskitsnyggsåjävlahet på studentskivan. Och ha en supermegaskitsnyggsåjävlahet dejt.
Skriva en roligare årskrönika nästa år.

Jag har inte skrivit nån bok. Nu ska jag skriva en roligare årskrönika.

Januari

Året inleddes fruktansvärt dåligt. Min vän Tomas mailade mig och sade upp bekantskapen. För att jag var för jobbig. Det var fruktansvärt. När man går omkring och ler åt saker som är tomaskeeiga och gör en mental note om att ringa så fort man kommer hem. Men så minns man. Att han inte vill längre.

Första numret av Diktator kommer ut. Fantastiskt! Jag skaffar extensionsdreads. Ännu mer fantastiskt! Jag kokar dem för att få fason på dem. De är neonrosa och svarta och räcker halvvägs ner på ryggen. Kärlek. Dock så sitter inte alla fast så bra, en fastnade i tröjan som åkte in i tvättmaskinen. Pappa blev skiträdd, han trodde det var en orm. :

Februari

Ung Media 2002 i Göteborg. En samling för Sveriges skoltidningar med seminarium, workshops och massa roligt, anordnat av Föreningen Lyran - Sveriges förening för skol-och ungdomsmedier. Det var sjukt roligt. Hela diktatorredaktionen åkte och blev jätteinspirerade. Det var också upptakten till februari månads korta ljuva historia med herr Stefan från Härnösand. So sweet. Men distans har aldrig varit min grej. Tyvärr.

Jag blev även invald i Lyrans styrelse. Good lord, som om jag inte hade nog att göra redan.. Nåväl. Köper årskort på Forsgrenskas simhall och terminskort på Friskis. Motionsmonster!

Mars

Jag fyller år, får en digitalkamera. Kärlek igen. Fotar precis allting och lägger upp en fotodagbok på hemsidan. Aftonbladet granskar MediaGymnasiet ungefär lika objektivt och korrekt som två grisar dansar salsa. Min protestartikel i diverse medier ignoreras totalt och fega artikelförfattarna vägrar svara. Men jag glömmer inte så lätt! Grr.

April

Mycket ångest och självhat denna månad. Mathat är den röda tråden. En resa till Göteborg ger en fantastisk uppenbarelse och självinsikt, möjligen framkallad av sömnbrist och för många rosa drinkar. Men inte inbillad.

En underbar resa till Tallinn med journalistikklassen äger rum. En vecka i denna otroliga stad. Hannah och jag skriver en toalettguide och en bra-parker-att-ligga-i-guide. Vi shottar absinth! Mary tappar känseln i ansiktet. Vi börjar alla prata skånska och uppfinner leken "hoppa över språkröret" varvid Gustav Fridolin snällt lägger sig mitt på Raekoja Plats medan vi tar sats och hoppar över honom. Turister... :

Maj

Otroligt stressad. Skoltidningen, skolan, elevrådet, skriva på arton.nu, LYRAN, Lyran är inte rolig längre, det är bara massa slit. Och vara tvungen att äta hela tiden fast egentligen aldrig, och ingen energi på grund av detta. Allt är bara en ond cirkel. Tomas mailar och vill bli vän igen. Jag klarar inte av några känslomässiga förändringar och godtar det bara. Nu låtsas vi som om allt är bra. Det funkar naturligtvis inte. Det finns ingen tillit kvar. Alls. Trots allt detta kandiderar jag om till styrelsen på Lyrans årsmöte. Jag vet inte vad jag håller på med. Bevisas verkligen av en virrig fredagskvälls one night stand med gammal vän och PRAKTUTSKÄLLNINGEN från Lena Vikberg som verkligen skakade om mig och fick mig att skärpa mig. Tack Lena. Nu tänker jag på dig varenda gång jag ska ha sex. Hahaha. Åh jag blir även helt oförskyllt utslängd från min egen studentskiva. Bah!

Juni

Studenten! Det var en av de bästa dagarna i mitt liv faktiskt. Bara perfekt. Vinner DN och Expressens artikeltävling IGEN. Herregud. Sorgligt att ta farväl av Diktator. Men hoppar genast på ett nytt tidningsprojekt för att ja just det, jag är dum i huvet. Haha. Tidningen går ut till alla gymnasier och högstadier i skolan och värnar om deras rättigheter och sätter dit elaka grisrektorer.

H u l t s f r e d

Gratis-öl-band från Åbro, spöregn och massa massa människor. Need I say more?

Går på onsdagsklubb, Babasonic, med Felix, Hugo, Sanne, Karin, Lollo och Corry. Det är fantastiskt roligt. Så fantastiskt roligt. Juni månads stora behållning faktiskt. Delvis på grund av det fantastiska ragget.

Juli

Det är enormt jobbigt att vara singel. Aldrig vart singel så länge! Helvete. Så åker jag på semester till Malaysia med heeeela släkten. Ojojoj. Skriver ett resereportage på Sourze. Som vann 10 000 kronor åt mig. Wowowo! Min släkt är snäll. Men lite hemsk ibland. Speciellt när det gäller att säga elaka saker om folks utseende. De menar väl men jag dör, jag dör hela tiden. Mathatet växer, självhatet svämmar över. Den egentligen oerhört avancerade uppenbarelsen kommer till mig:

"jag har slutat hoppas att någon ska tycka om mig och slutat tro att det kommer ske så fort jag slutar vara desperat som alla säger är mirakelkuren och slutat tro att man kan sluta vara desperat efter nånting genom att sluta vara desperat efter det för att få det och jag har slutat hoppas på att någon ska bry sig och börjat hoppas att inte dö av ömhetsbrist och börjat hoppas att jag inte ska börja tro nåt"

Neil Gaiman knarkas oavbrutet i en månad, American Gods är världens bästa bästa bok i hela världen.

Augusti

Skolan börjar. Psykologi grundkurs på Stockholms Universitet. Allting är otroligt skrämmande och jag tror så klart att alla hatar mig. Ingen pratar med mig och allting är jätteläskigt. Vem kunde ana att jag skulle få de bästa vännerna där? The best! :D

Mina och Lias artiklar publiceras i Aftonbladet. Intervjuer med alla partiledarna. När jag läser igenom dem nu så är de ju helt sjuka. Lars Leijonborg handlar kiwi och Alf Svensson är en spermie, håhåjaja...

September

Jag slutar på Elakpistol. Fruktansvärda människor mobbar via kommenterarforumet bort mig. Dom borde skämmas. Men det är skönt med lite ledighet. Och jag är ju bara tjänstledig, kommer tillbaka nästa år. Tentorna är jättejobbiga men jag får i alla fall godkänt. Jag bara jobbar och pluggar och träffar nästan ingen så det finns inte så mycket mer att säga.

Oktober

Träna, plugga, jobba. Får jobb på AlltomStockholm, deltid bara. Det är bra, men inte så jätteroligt. Plugga plugga plugga plugga plugga plugga.

November

Pluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugggggggg

December

SAGAN OM DE TVÅ TORNEN!!!!! ELIJAH ELIJAH ELIJAH ELIJAH ELIJAH!!! Faktiskt pressvisningen och ååh och Elijah och aaah. Åh ah. Ser filmen tre gånger under knappt två veckor. Vill se igen! Jul jul, får en mp3-spelare. Den är mycket fin. Blir vegetarian igen. Ut på krogen med Felix, Hugo, Heidi, Stefan och ett gäng galna grabbar från Härnösand och jag måste säga, jag har inte haft så roligt sen juni. Det gäller att gå ut med Felix och Hugo alltså! De är bästa. Och härnösandsgrabbar. Helt sanslösa. :DDD
Nyår och -40 grader i Norrland. Helvete! Gör en ny hemsida. Länk: pretto.net

Årets film: Ghost World
Årets bästa låt: Goodbye July med Daniel Loefgren
Årets saknade: MARIA HAR FLYTTAT TILL LONDON ÅÅH
Årets resa: Tallinn
Årets bästa nya bekantskap: Josefin
Årets bästa alla kategorier: Stefan


Om författaren

Författare:
Kee Leong

Om artikeln

Publicerad: 31 dec 2002 18:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: