sourze.se

Skrattar er rakt i ansiktet

Det är samma visa varje år. Rättare sagt så blir det värre och värre för varje år som går. Det är köphysterin jag tänker på.

När man som jag är arbetssökande så har man då och då lite tid över. En del av den tiden fördriver åtminstone jag till att beskåda diverse så kallade tecken i tiden. Varje år vid den här tiden fullkomligt pumpar alla butiker och varuhus ut mängder av braskande julklappsförslag. Ofta tänker jag på vilken pärs denna hysteri måste vara för alla föräldrar, framförallt de vars ekonomi är allt annat än stabil. Ännu oftare vill jag skratta alla er som går på handelns säljstrategier rakt i ansiktet.

Behöver era barn verkligen alltid det allra senaste, den nyaste spelmodulen, den absolut dyraste skidutrustningen eller sin favoritartists samtliga plattor? Och allt på en och samma gång till råga på allt?

Häromdagen såg jag, i en av de lokala butikerna, till och med en kvinna brista i gråt efter ett hätskt dividerande med maken om nödvändigheten i att deras barn skulle få en X-box i julklapp. En stund senare såg jag en mycket brett leende butikssäljare överräcka ett X-boxstort paket till en allt annat än leende make. Jag ser det som ett ständigt pågående slag som handeln denna gång återigen vann tack vare år av listigt och idogt formande av vår slit- och slängkultur. Leve annonsmakarna.

Jag får nog helt enkelt fortsätta längta efter en jul där det viktiga inte är prislapparna eller varumärkena, utan det att vara med nära och kära. Jag kan inte vara ensam om samma längtan, eller är jag det? I väntan på att det här sker fortsätter jag skratta alla er som går på hysterin rakt i ansiktet, samtidigt som jag innerligt önskar att ingen av er som läser det här känner igen mig i någon kö någonstans.

God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!


Om författaren

Författare:
Linda Björling

Om artikeln

Publicerad: 20 dec 2002 14:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: