sourze.se

Busken och Salladen

En enkel saga med buskar, sallader och en tidsmaskin.

Vi känner alla till de berömda ondskans axelmakter, vi känner till retoriken som aldrig ändras och vi känner till hoten som herr Göran V Buske d.Y. ger ifrån sig vareviga dag. I vår sökande efter trygghet väljer vi att tro på Buskes ord och vi stödjer honom i hans handlingar, det han säger är sant, det blir bättre så, det blir tryggare om vi väljer att tro det. Vi lutar oss tillbaka i soffan och suckar när vi ser dumma religiösa fanatiker och andra terrorister som inte "fattar", vi ler när herr Göran V Buske d.Y. lovar att han skall arbeta för världsfreden och förbättringen vår levnadsstandard. Göran Buske är en bra man, en världsledare, vår ledare. Det han säger är sant, vi behöver inte se på fakta och det är bara de löjliga som ber om att få se bevis som styrker hans uttalande. Man skulle väl kunna säga att han är den nya Messiah, det vore väl inte helt fel. Förresten så säger han ju alltid att han agerar med Guds hjälp, han säger alltid att Gud är med oss. Om detta inte vore sant så skulle ju Gud göra något åt det. Men nu är det sant, vår Gud har givit oss Hans tysta medgivande. Tack gode Gud.

Har ni förresten lagt märke till hur lika Göran V Buske d.Y och Ostmacka Bin Salladen egentligen är? Båda pratar om att de handlar efter Guds vilja, båda är troende män eller ger i alla fall skenet av att de är troende. Båda är bra på att tala och på att elda upp folkmassorna medan de själva sitter tryggt på sina stolar, båda skickar unga kvinnor och män in i döden för Sakens skull. Man skulle ju kunna tro att dessa herrar hade kunnat bli vänner om omständigheterna hade varit annorlundna.

Efter Den Där Dagen har inget varit sig likt, har ni märkt det? Plötsligt har frihetskämpar och rebeller blivit terrorister, detta är ett ganska stort steg bara man tänker efter. Vår värld har ju formats av frihetskämpar, förlåt, terrorister. Så att det är antagligen på tiden att någon som Göran Buske sätter stopp för dessa avskyvärda dåd. Om någon hade haft modet att göra detta för länge sedan så hade vi inte haft dessa problem idag. Jag menar se bara på själva Förenta Staterna, dessa bildades ju på grund av att en terrorist vid namn George Washington vågade stå emot det engelska emperiet, hade någon då varit lika intelligent som allas vår Göran V Buske d.Y. så kunde man ha satt stopp för detta. Vidare kan man gå för att se på det storslagna tyska försöket att ta över världen och förena oss alla under en stor ledare, tänk vad fridfullt allt hade varit idag? Inga krig, inga konflikter, vi skulle alla leva i det Tredje Riket i lugn och ro. Men nejdå, motståndsrörelser poppade upp överallt, till och med hos våra grannar danskarna och norrmännen. I nyheterna var där glada toner för att provinsen Acheh äntligen har blivit lovad självständighet efter 26 år av krig, jag blir förvånad av att man inte ens nämner ordet terrorism i inslagen, hur kunde detta hända? Nejdå, bättre takter är det i Israel och Palestina, efter nära 50 år av krig har staten Israel hittat rätt strategi till slut och pekat ut det palestinska folket som terrorister, nu blir det ingen självständighet för Palestina, ett steg i rätt riktning. Hoppas att Sverige är tillräckligt starkt för att slå ner på Samerna, dessa har ju börjat uttrycka vissa önskemål av självständighet, inte bra...

Avslutningsvis har jag en önskan att världens vetenskapsmän ska gå ihop och arbeta på att skapa en tidsmaskin som ska rätta till ovannämnda misstag i historien och många till. Ge gärna tidsmaskinen till herr Göran V Buske d.Y. för han om någon vet vad som är rätt och vad som är fel.

Göran V Buske d.Y. och Ostmacka Bin Salladen heter egentligen något annat.


Om författaren

Författare:
Naseer Alkhouri

Om artikeln

Publicerad: 13 dec 2002 09:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: