sourze.se

Unga människor - fy fasingen!

Kategoritänkande.

Har en ung tjej på mitt jobb.
Jag blir så evinnerligt trött på hennes ouppfostrade barnsliga omogna sätt!
Hon kommer försent varje morgon, inte mycket, bara sådär 5-15 minuter varje dag. Hon hälsar inte på oss andra som är i åldersgrupp 40-65. Vi säger god morgon med sjungande röst och hon nonchalerar oss.
Hon går in, blänger buttert och slänger upp sin väska på bordet, hon har vått hår efter duschen och lutar sej framåt och skakar sen huvudet bakåt så det stänker överblivna vattendroppar på dom som sitter några meter ifrån henne. Hon skiter högaktningsfullt i det.

När det gått en timme så har hon som arbetsuppgift att göra kaffe till alla på kontoret, om någon tagit in sin kopp när dom kommer på morgonen för att ta en skvätt tidigare än fikarasten då är man illa ute! Hon sveper fram genom kontorslandskapet och grabbar de muggar som redan är framme och väser att nästa gång får du inget fika om du inte tar ut muggen själv!

När vi sitter i kafferummet så skojar en av de anställda, en man i 60-årsåldern, han drar skämt som är roliga men gamla. Tjejen väser då, "du är pinsam!" Högt till honom! Han är bara en äldre vänlig man!
Vi brukar turas om att diska även fast det är hennes jobb att diska och hålla pentryt rent, hon tackar aldrig.
Igår så ville hon ha hjälp med att jag skulle läsa ett dokument hon gjort för att ge henne okej på innehållet.
Jag tog dokumentet och läste det, det är inte mitt jobb men jag är vänlig!
Jag berömmer henne för bra ordval och hittar nånting som jag tycker hon ska ändra på lite grann, men ger henne beröm!
Då tar hon dokumentet ur min hand och tittar på min utsträckta hand och säger: faan vilka fula fingrar du har, löjliga!
Fy fasingen för ungdomar.

I går trängde sej en pensionär före mej i kön i snabbköpet, fy fasingen för pensionärer!
När jag körde till jobbet så var det en utlänning som nonchalerade högerregeln, fy fasingen för utlänningar!
På min lunchpromenad var det en man som gav mej ett snuskigt "erbjudande", fy fasingen för män!

Jag kategoriserande?
Jag gnällig?
Javisst jag är ju en 40 kärring!


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 09 dec 2002 09:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: