sourze.se

Leker åsiktsmaskin

Realtidstrudelutt!

Längst ner i högra hörnet på min skärm står det 20:46. Det är onsdag. Nu vankas realtidstrudelutt!

Har inte en jävla aning om vad jag ska skriva, men jag har en idé. Jag ska TYCKA! Innerst inne och ytterst ute håller jag med Guillou som säger att man inte ska TYCKA om saker förrän man satt sig in i ämnet. Ordentligt! Men jag ska göra det ändå. Leka åsiktsmaskin. Brukar inte du leka saker som du inte håller med om kanske?

OK, idén undrar hur det här ska sluta: Ska surfa in på Aftonbladets sida, och översta nyheten i "senaste nytt" ska jag läsa och sedan TYCKA! Men inte nog med det, jag ska ge mig själv några villkor, nämligen: Jag måste fatta mitt tyckande kort. En enda mening! Som ska börja med "Jag tycker att". Jag ska vara färdig innan 21:00. Och så måste jag ha med tre ord i mitt tyckande. Och dessa tre ord ska jag SLUMPA fram ur min SAOL. Snodde den på gymnasieskolan i Ängelholm 1983. Jonne har mekat med framsidan så det står "PILLE OCH BAK" i stället för "SNILLE OCH SMAK". Då orden står i grundform i SAOL ger jag mig själv rätten att BÖJA dem när jag så småningom ska tycka.

Nu ska jag blunda, bläddra, peka. Tre ord. Det blir:

1. fördel
2. slidventil Det är sant! Det blev slidventil! Och inte fan står det vad det är för något.
3. intern

Äsch, vilka tråkiga ord, förutom slidventilen. Hade blivit mer lajbans med till exempel stafylokock, nojsa och tveggehanda. Men jag fuskar inte. Är det så är det! Och, när jag tänker efter... Big Bengt färdigtänkt... Slidventil! Jackpot för fasen.

Dags för ett nytt OK:

OK, nu ska jag surfa in på AB-sajten och spana in min nyhet. Uno momento.

Aha! "Buss började brinna på E18". För jävligt! Men det var bara rubriken. Jag ska nu läsa hela nyheten så ger jag er en sammanfattning sen. Secundo momento.

Äsch, den var så kort att jag kopierar in hela. Här är den:

"Buss började brinna på E18

En buss började brinna på E18 strax norr om Brottby omkring klockan tre på onsdagen.
Orsaken till branden var på onsdagskvällen okänd.
Bussen var tom när den omkring klockan två på onsdagen fattade eld. Bussen hade tagits ur trafik på grund av en punktering på ett framhjul och parkerats vid vägkanten på E18 vid Söderhall norr om Brottby."

Jaha. Då ska jag tycka till. Med de där slumpade orden. Kortfattat, en mening, och snabbt ska det gå. Får inte tänka efter för att det ska bli skojigare eller klokare. Grejen är realtid. REALTID! Det här är DIREKTSÄNDNING! Brum.

JAG TYCKER ATT DET VORE EN FÖRDEL OM BUSSAR FÖRSÅGS MED RÖKSTYRDA SLIDVENTILERADE SKUMSLÄCKARE FÖR ATT SNABBT FÅ BUKT MED INTERNA BRÄNDER!

Jag gillar faktiskt det med "få bukt". Kändes skönt att skriva. Ska prova om det känns skönt att säga. Treddiolo momento.

Mmm, kändes som ett skott. Man laddar med "få", och sen skjuter man med "bukt". Prova själv.

Nu sa min fru "va?"

Så. Nu står det 20:59 därnere i hörnet. Realtidstrudelutten lider och glider mot sitt slut. Tut! Fan, det känns precis som jag dragit en Tarzan.


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 14 nov 2002 10:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: