sourze.se

Drog

Beroende

Hon minns inte riktigt när hon började, det var så länge sen, hon vara bara ett barn då. Det verkade inte alls farligt, bara kul. Och det var så lockande, så lättillgängligt. Nästan alla hennes kompisar gjorde det. Och sen pratade de om det i skolan. De få som inte hade provat kände sig utanför. Hon ville inte vara utanför.

Sen träffade hon Steffe... De flyttade ihop, var jättekära. Pussades hela tiden. Det var ungefär då de helt plötsligt bestämde att de skulle sluta. Helt. "Bara för att kolla om vi kan klara oss utan", sa de. "Det gäller bara att bestämma sig." Det höll i två månader. Sen började de igen. Gick inte att stå emot.

Sen började de tacka nej till fester, möten, inbjudningar. Slutade gå på gym, konserter, teater och ibland var de till och med hemma på middagsrasten och gjorde det. Det hände också att de gjorde det på jobbet. Det blev oftare och längre. Morgnar, förmiddagar, eftermiddagar, kvällar, nätter. Rena orgier!

En kväll tänkte hon efter.

- Fan, Steffe! Vi måste dra ner. Det kan inte vara nyttigt att göra det så ofta. Ska vi försöka med ett uppehåll igen?

Steffe kollade på henne som om hon inte var klok.

- E du helt slut eller? Har du glömt att Robinson börjar ikväll? Hit med fjärren för helvete!


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 13 nov 2002 10:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: