sourze.se

Kravmärkta porrfilmer

Året är 2002 efter Kristus. Borde vi inte låta de utnyttjade inom porrindustrin få ta del av decenniets nya fluga - kravmärkning?

Vi bryr oss om hur djuren har det - är det inte dags att fråga sig hur en sexsäljare har det? Egentligen är det inte svårare än att tevekanaler och konsumenter tar ett större moraliskt ansvar för vilka filmer/sajter vi väljer att se.
Det kunde se ut som följer: Kriterier för kravmärkning;
1 De kvinnor/män/barn som deltagit i denna film eller på denna sajt har inte på något sätt farit illa eller skadats psykiskt eller fysiskt.
2 Medverkande i denna film eller på denna sajt har fått adekvat ersättning för sin insats och har inte utnyttjats av porrindustrin.

Dessutom kunde det till exempel vara en svanmärkning på porrfilmer där kvinnorna faktiskt njuter. Detta kunde allmänt gälla inom EU. En lysande svan utanför porrklubbarna i Hamburg visar att du med gott samvete kan kliva in där för att uträtta dina behov. Ju fler svanar - desto större njutning och betalning till sexsäljarna där inne. Eller som folkpartisterna skulle uttrycka det: "Svanarna är en garant för att de prostituerade faktiskt njuter."

Ja, jävlar alltså! Jag måste skynda mig att ta kontakt med Jan Emanuel från Robinson. Han kanske skulle kunna göra något. Han sitter ju med Persson och grabbarna nu. Dessvärre skulle väl ett sådant förslag säkert hälsas med glädje från många. Det blir nog inte svårt att hitta EU-representanter som gärna skulle åka ut och besöka Europas bordeller för att testa och kontrollera köttmarknaden.

Läste i DN om de prostituerade i Frankrike. I ett lagförslag vill politikerna hindra de prostituerade att bära utmanande klädsel och ragga kunder på gatan. Brottet skulle ge en månads fängelse och 70 000 kr i böter. Men de prostituerade protesterade genom att skrika "Först ligger ni med oss, sedan röstar ni mot oss". Det stämmer nog bra. Dessutom kan man ju tänka sig att det blir enklare för poliskåren att få sig ett nyp, utan att behöva betala. Upplagt för utpressning med andra ord.

Nej, porrindustrin blir nog aldrig en trevlig industri. Det lär nog inte bli så många kravmärkta filmer heller för den delen. Vem fan vill jobba med att sälja sin kropp till okända människor? Och behöva låtsas att man njuter av det?


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 10 nov 2002 10:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: