sourze.se

Pensionsrätten får ett ansikte!

Alldeles riktigt. Riksdagsmännen får behålla intjänad pension. Dags för ATP-pensionärerna att få samma rätt?

Gabriel Romanus, nybliven riksdagsman för folkpartiet, kvitterar ut pension från sin tidigare arbetsgivare trots att han även tar ut arvodet för riksdagsmannauppdraget. Detta är fullt ok, den pension han får är ju redan intjänad lön och därmed hans privata egendom. Till och med grundlagskyddad sådan.

Kanske bidrar den uppblossade tidningsdebatten till att våra vanliga folk- och ATP-pensionärers liknande rättigheter uppmärksammas och att våra pensionärers krav på full kompensation för reduceringen under 90-talet av deras redan intjänade pensioner äntligen kommer upp på partiernas agenda. Likaväl som Gabriel Romanus pension, är intjänad lön, är även deras pension intjänad lön.

Lika självklart som Gabriel Romanus kvitterar ut intjänad pension borde det vara att våra ATP pensionärer har rätt att göra detta.

Ok Gabriel Romanus; varför inte påminna Göran Persson om löftet till pensionärerna att "krona för krona ska återbetalas"?


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 08 nov 2002 09:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: