sourze.se

Fjortis i stilett

Pojkar i kavaj och flickor i korsett. Något känns smått fel.

Idag har jag sett något nytt. Jag har börjat se på världen som om jag vore vuxen, vis och kunnande. När man är vis så börjar man också frukta.

Jag har börjat frukta att jag själv har blivit ett offer för bitterhet och avundsjuka. Avundsjuk har jag varit några gånger så länge jag minns, men bitter, nej, det är jag inte ofta.

Jag var på en modevisning idag, som anordnades av en ideell klädeskedja. Modellerna var frivilliga från hela staden, både pojkar och flickor, alla under 18.
Visningen ska ha halloweentema och allt är mörkt och nedsläckt. De pojkar som ska visa först kommer ut i snygga kavajer och ljusa jeans. Flickorna kommer i släptåg och allihopa är klädda i små shorts och kort korta kjolar.

Jag förstår ju såklart att det kanske är mode, och det ska representera någonting. men jag ser också att dessa flickor inte vill något annat än att bli upptäckt av någon agent eller modefirma. Alla går och putar med munnen och gör poserna de sett i modetidningar.

Jag blir rädd. men jag vet inte varför jag blir rädd. Är det för att vissa unga tjejer gör allt, inklusive klär sig i latexshorts, för att få den stora drömmen uppfylld?

Eller blir jag rädd för mig själv att jag ser ner så mycket på dessa flickors drömmar? Att jag anser mig gammal och vis och tycker att flickorna borde lägga ner sin tid på annat.
Jo, det är klart att de ska drömma. Självklart. Men måste de bjuda så mycket på sig själva och oftast inte få något tillbaka?

Nej, jag är konfunderad. Vet inte vad som orsakat hysterin. Kan det vara att modeller idag är mer uppskattade och mer välbetalde än många skådespelare och idrottsstjärnor? Eller att ungdomar idag tvingas växa upp så snabbt på grund av vårt snabba tempo i världen?

Jag vet bara att det känns fel att se fjortonåringar i stilettklackar och ett minimalt linne, som klär sig för att vara sexiga.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 27 okt 2002 12:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: