sourze.se

Michelinmosad nymfoman

Uppföljaren till Salmonella & hästen.

Salmonella hade vuxit till sig, brösten hade utvecklats från potatisbullar till svulstiga pumpor. Hon hade lagt puberteten bakom sig, liksom gungandet i lekparken och ridandet på gunghästen. Salmonella red på helt andra saker än gunghästar sedan några år tillbaka. Hon tog sig an allt och alla som hade tre ben; medelålders tjänstemän med dubbel bokföring och dito moral, gangstergamla åldringar med liggsår och bingobegär, mediokra korpspelare i rinkbandy. Högstadiegrabbar bestal hon på svendom och lunchpengar. Allt skedde i lönndom utan moderns vetskap.

Salmonella hade övergett Mora Träsk för GunsnRoses. Hennes framtidsdrömmar hade changerats och handlade om en värld utan könssjukdomar, för tidiga utlösningar och enerverande svampinfektioner. Den lilla skolflickan hade blivit en kvinna; en 23-årig mansslukerska ständigt på jakt efter nya erövringar. Kalla henne suffragett om ni vill, men hon var så mycket mer.

En dag promenerade hon på landsvägen, utan trosor men med kjol och BH i matchande färger. Hon hade stämt träff på en vägkrog med en lastbilschaffis som kunde beskyllas för det mesta förutom att vara attraktiv. Hon skulle spela rollen som den oskuldsfulla flickan från stan som skulle be chauffören om lift, varefter ett hejdundrande erotiskt skådespel skulle äga rum i hans långtradare. Salmonella var en dramaturg som skulle få Pasolini att tjura av avund. Just när hon såg vägkrogens neonskylt torna upp sig som en blågrön knytnäve tappade hon balansen och ramlade. Det föll sig inte sämre än att en Volvo som hackade fram i 140 km/h rammade henne. Döden var ögonblicklig och föga solenn.

Hemma satt modern och grät över dödsbudet. Personal från räddningstjänsten satt vid hennes sida. Plötsligt reste sig en man från räddningstjänsten sig upp och sa:

- Jag vill inte lägga mer sten på bördan, men var ni medveten om att er dotter var nymfoman?

Mamman tittade storögt med tårarna rinnande längs sina kinder och sa:

- Nymfoman? Va? Inte min Salmonella inte. Hur kan ni påstå en sån sak?

- Jo, svarade mannen, er dotter dog direkt men fittan fick vi lov att slå ihjäl med ett fälgkors.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 24 okt 2002 14:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: