sourze.se

Veckans nyheter

I sammanfattning.

"Give me a ticket to an airplane" toppade gågna veckans billboardlista på Bali. Det forna jordiska paradiset är numer mest att likna vid en förgård till helvetet och en av Filippinernas största turisttillgångar har bränt inne. Tyvärr har rökutveckligen spridit sig vida omkring och muslimska skolor i Australien har rekommenderat sina elever att under veckan stanna hemma, eftersom det pyr av undertryckt vrede gentemot muslimer, om än som i detta fallet - barn, och sprickan mellan väst och öst vidgas ytterligare. Usama som misstänks ha ett finger med i spelet rapporteras sitta i sin grotta, kamma skägget och tänka på isbjörnar i sina försök att undgå kalsongskott. Tyvärr har vi nog inte hört det sista från honom, Gud lär ju ta hem dom goda först.

Dom brittiska männens problem med för tidig sädesavgång har nu fått sin lösning: Kondomer som på insidan behandlats med ett lokalbedövande ämne. Det kan tyckas en smula onödigt att ha forskat fram en sådan "njutningsförlängare" eftersom envisa rykten gör gällande att Ulrika Jonsson är på väg att flytta från England.

Aftonbladet hade i veckan en omröstning på sin websida, huruvida fyrans populära dokusåpa "Farmen" ska stoppas eftersom deltagarna mår dåligt. Tror fan jag det. En meny bestående av blåbär, rutten potatis och halvunket kött som kryddats med stora nypor skitsnack brukar ha den effekten. Dessutom finns det en liten, men ack så viktig detalj som inte kan göra "Farmen" ogjord. Det skulle Aftonbladet också ha upptäckt om dom tittat ut genom fönstret. Uttrycket realtime bör inte förväxlas med realitytime.

Moral sägs ha blivit en bristvara i Svea Rike. Mer än var tionde svensk har upptäckts som fuskande med föräldrapenningen. Det kan tyckas vara höga siffror, om man inte har något att jämföra med. Som det faktum att fyra av tio toppolitiker i Stockholm, dessa lågavlönade stackare, fuskar med sina taxiresor. Under årets första åtta månader har 15 politiker åkt taxi för drygt 90 000. Nej inte tur och retur till Bali, utan inom Stockholm. Tidsbrist sägs vara det största motivet och ett strålande exempel är Jan Björklunds taxiresa som tog plats en dag i mars. Sträckan Stadshuset-Mynttorget är på 1310 meter och tog nitton minuter. På grund av rusningstrafiken rullade bilen i ett genomsnitt av 4km/tim.

Hm, och jag som trodde att riksdagsmän skulle motionera mera.

Mer "Farmen": undersökningar visar att drygt 70 procent anser "Farmen" vara dålig underhållning för barn. Däremot är "Gladiatorerna" fortsatt ohotat i sin tätposition som överlägset mest populära barnprogram. En obesprutad fyrfota Rosa anses tydligen vara ett större nöt än en tvåfota isprutad Belgian Blue.

Till sist meddelas att Carola har filmplaner. Hon vill göra debut på vita duken och säger sig drömma om en filmroll. Nyheterna deklarerar stolt att det perfekta manuset redan är framfilat: En fullängdsfilm där Carola spelar lesbianen "Anne" som efter en uppenbarelse inser att Jonas Gardell är Gud och därefter blir befruktad av hans helige ande. Halleluja.


Om författaren

Författare:
Lena Vikberg

Om artikeln

Publicerad: 21 okt 2002 16:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: