sourze.se

Modernt slaveri

Land of the free,
Home of the slave.

Imorgon är det den 16 oktober. Imorgon är det allmän aktionsdag mot allas vårt kära McDonalds. Hur många kommer att göra någonting ordentligt? Antagligen inte en jävel, inte i det här trötta samhället.

Daniel Somos förvånade mig när han skrev att han inte var välbärgad men moderat. Inte för att det har någon självklar koppling, utan mest för att han talade om sina hårt knegande föräldrar. Tror Daniel att hans kära Päron skulle haft det likadant idag om de kommit till ett moderatstyrt Sverige?

Inte då. Vården skulle kosta, arbetet skulle slita, privatiseringarna skulle ha som följd att det mesta skulle stiga i pris. Segregationen skulle öka och platser av typen Limhamn-Bunkeflo skulle öka. Samtidigt skulle det politiska bråket vara större, kravallerna fetare. Poliserna skulle öka i mängd, de autonoma i agressivitet.

Men nu skulle det främsta handla om arbetsrätten. Varför i hela Sverige ska man klippa och klistra i den, som folket bråkat fram? Jag som trodde att man bråkade för att man ville ha rättigheter, varför ska man då förstöra dem?

"Jamen, det är ju individuellt begränsande", klagar de som vill jobba mer än de där åtta timmarna. Jaha, så andra ska få gå omkring med mindre i plonkan för att du är en arbetsmyra? Andra skall behöva anpassa sig till dig, va? Är du diktator, eller...

Fråga de som jobbar på McDonalds så får du en annan bild av arbetsrätten. Det är ju inte så att man har en allmän aktionsdag helt utan anledning. Å andra sidan kanske det är med det här precis som med kommunismen, som någon påpekade i en kommentar till en av mina artiklar. Man kan inte föreställa sig smärtan om man aldrig känt den.

Det är bara så obegripligt, McDonalds är världens skitjobb. Tro mig, jag vet Been there, done that. Jag vill inte att samtliga av Sveriges arbetsplatser ska förvandlas till små McDonalds där man är tvungen att slita häcken av sig för en skitlön.

Tyvärr, man jag bara inte vill det.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 16 okt 2002 08:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: