sourze.se

Teaser-Tanja på Radio Fet

Putte brukar titta på Jonna när hon sover. Han fantiserar om deras framtida barn. Men nu blir det inga barn. Putte gav upp.

Jonna och Putte har varit tillsammans i ett halvår. Jonna älskar Putte, Putte är rätt såld på Jonna, men han tycker att hon kan vara lite klängig ibland. Putte jobbar i en bar och det blir sena kvällar. När sista gästerna har gått går oftast Putte och kollegorna vidare nånstans, tar ett par glas och pratar om kvällen som varit. Då äntligen får han chans att slappna av och ha lite kul. Jonna gillar inte riktigt det där, att Putte inte kan vara mer med henne när han är ledig.

Jonna tvivlar hela tiden på att Putte verkligen älskar henne. Hon gör allt för att få hans bekräftelse. Putte tycker det är rätt tröttsamt när hon håller på. Hon frågar ofta vad han tycker om hennes kropp, om hon är för tjock, om hon har för små bröst, om hon är skön att älska med. Han skulle vilja skrika till henne att hon duger precis som hon är, men det skulle inte spela någon roll.

Han tycker att hon är sötast osminkad en söndagmorgon. Han brukar titta på henne när hon fortfarande sover. Han tycker om hennes små fötter, han tycker det är fascinerande hur noga hon borstar sina tänder. Han fantiserar ibland om hur deras barn skulle kunna se ut, men det har han inte berättat för Jonna. Det är hans hemlighet. Nu lär det inte bli några barn, Putte gav upp.

Det började med att någon sökte Putte per telefon på jobbet en dag. Han hade egentligen inte tid att prata, men det var tydligen viktigt. En beslöjad kvinnoröst hördes i luren.

- Hej Putte, förlåt att jag ringer så här... men jag hoppas du minns mig. Sara.
- Öh... vem... Sara? Putte letar febrilt i minnet efter någon vid namn Sara.
- Du jobbade i baren häromkvällen, jag stod på kortsidan, vitt linne, svart kort hår, vi skojade lite, fick bra kontakt.
Putte funderar så det knakar men kan inte minnas någon vid namn Sara. Hon har sexig röst, tänker han.
- Det var rätt stökigt den där kvällen, jag hade hoppats att du skulle komma ihåg mig. Nu lät hon lite ledsen.

- Ahh... det är rätt tjockt med folk här ibland, ledsen att jag inte minns...
- Det är okej, avbryter hon, jag tänkte att jag kanske kunde få bjuda dig på en öl nån kväll? Hon verkade förhoppningsfull nu.
- Hehe, öl? Det har vi ganska gott om här i baren... vad menar du?
- Jag menar att jag skulle vilja träffa dig, bara ta en öl, kanske äta en bit mat nånstans. Du verkar så himla trevlig.

Putte sträcker på sig, hon låter skön.
- Hmm... men jag har tjej vet du.
- Jamen en öl!? En bit mat, det är väl inget fel?
Putte skrattar förläget. Hon är väldigt påstridig. Han har egentligen inte tid med det här. Han vill få ett slut på samtalet, men hon hänger sig liksom kvar.
- Vi ses en kväll, du bestämmer när och var, vi tar ett par glas, äter nåt gott, pratar, sen säger vi hej och ses kanske inte mer. Hon skrattar lätt, följt av ett trånande "Snäääälla... det är väl inte så farligt?"
- Ok... men...
- JAAAA, haha, skrattar tjejen i luren, vad glad jag blir!
- Men jag vet inte när... jag är rätt upptagen...

Jag måste försöka slingra mig ur på det här på något sätt, tänker Putte och räknar upp allt han har framför sig de närmaste veckorna. Det känns riktigt fånigt till slut och tjejen i luren skrattar åt hans tafatta försök att komma ur hennes grepp. Hela tiden tänker Putte på Jonna. Han vill inte svika henne, inte gå bakom ryggen på henne. Det känns tarvligt.
Då vaknar han upp ur sina funderingar. En manlig röst bräker till i luren, i bakgrunden hörs tjejen skratta.

- Tjenare Putte! Du har just blivit frestad i direktsändning av TeaserTanja här på Radio Fet. Din tjej Jonna är också här, det är hon som bett oss testa hur trogen du är. Hur känns det grabben?

Puttes värld rasar. Efteråt kan han inte minnas vad han svarade, hur samtalet avslutades. Han satte sig i ett hörn av baren och funderade på vad han varit med om. Det enda han kan konstatera är att det inte spelar någon roll hur mycket han bedyrar sin kärlek för Jonna, det är hon som svikit honom, inte tvärtom. Han gav upp.


Om författaren

Författare:
Anna-Carin Collin

Om artikeln

Publicerad: 15 okt 2002 16:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: