sourze.se

Naturlig sex

Eller: "Så gör djur". En fundering över så kallad "naturlig sexualitet".

Rosseau - ni vet han som tyckte "Retournons a la nature" "Låt oss återvända till naturen" - han skulle ha älskat det här årtiondet. Allt skall vara så natuuuuurligt. Naturliga ingredienser i maten. Naturliga råvaror i det kemiska hopkoket som kallas schampo. Och så naturligtvis, naturlig sex.

Idag såg jag återigen de magiska orden "onaturlig sexualitet". Detta är tydligen helt fel. Man skall ha en så kallad "naturlig sexualitet". Men vad är då det? Låt oss försöka ta reda på det genom svara på frågan "Hur gör djur?".

Vi börjar hos spindlarna. Hur går naturlig sex till hos dem? Svarta Änkan till exempel. Ni vet väl hur arten har fått sitt namn? Det kommer sig av att honan - som är en så där 50 gånger större än hannen - under parningen helt sonika äter upp honom. Så går det till i naturen.

Näe he... det var visst inte rätt sorts naturlig sex. Så kan vi visst inte göra. Vad ska vi ta då? Hmm... katter kanske? Katthonan brukar skrika rätt högt mot slutet av parningen. Är det av njutning kanske? Njae... inte riktigt. Det är snarare för att hannens organ är försett med hullingar. Det gör det lätt för honom att komma in. Men när han skall ut...

Aj aj aj... den sortens naturlig sex var visst inte lockande alls tyckte tjejerna. Vi tar ett annat kattdjur då: tigern. Där går det till så att honan helt sonika lägger sig ned och väntar på att bli tagen... vilket snart nog sker. Men hon är kräsen av sig, kan ju inte ha vilken mes som helst. Så mitt undar akten slänger hon tillbaks en av tassarna och river hannen hårt i sidan. Den som inte hoppar undan då accepterar hon.

Nä he, nu börjar visst killarna fega ur här. Nog för att det kan vara härligt fräckt när hon sätter naglarna i ryggen... men blödande sår får de flesta att backa ur. Vad tar vi då för naturlig sexakt?

Ok, hundar då. Jo där går det väl rätt bra... men återigen är det lite problem när hannen skall dra sig ur efter förrättat värv. Det går nämligen inte. Honan drar ihop sig så kraftigt att han helt enkelt fastnar där i några minuter. Nog för att det ser otroligt lustigt ut med två hunddjur som sitter ihopkopplade bak mot bak och sliter åt varsitt håll... men hur känns det egentligen?

Näe... doggie-style på naturligt vis är visst heller ingen höjdare. Vi får nog gå till lite nämare släktingar. Vad sägs om att ta den som är oss genetiskt närmast: gorillan?

Tja... raggning går ju till som hos människorna.... det vill säga silverryggarna spelar tuffa för att locka honorna, vilket normalt också funkar. Helt glatt och villigt ansluter de sig då till den tuffaste silverryggens harem. Så funkar det ju dessutom hos de flesta primater så det verkar ju vara naturligt och därmed bra, eller?

Vad? Lugna ned er, jag hör inte vad ni säger när ni snackar så fort och hetsigt. Ja ha... ni menar att människoharem är bara tillåtet på TV3? Och då endast med tjejer som haremsägare? Ok, jag fattar.

Men dvärgschimpansen då... det är en skoj art! De har verkligen anammat principen "Make love, not war". Medan de flesta andra primater krigar flockarna emellan och bankar skiten ur varandra så har dvärschimpanserna en annan strategi för konfliktlösning: de har sex med varandra. Stora vilda orgier med såväl hetero- som homosexalitet. De kan med massor av ställningar och tekniker för att ge varandra njutning. Med sina penisar vilt spretande erbjuder hannarna bitar av sockerrör som muta till den som vill ha sex dem. Kama Sutra, blaha blaha... här är det gruppsex och prostitution som gäller, helt naturligt.

Men!? Varför skriker folk så upprört åt mig!?! Och de ser ut att vilja använda fysikskt våld! Näe... den formen av naturlig sexualitet var visst inte heller bra.

Ok, delfiner då? Delfiner är ju så intelligenta och snälla. Deras hjärna är mer utvecklad än till och med människans. De är sociala och så, till och med över artgränserna. De måste ju ha en bra, sund och naturlig sexualitet.

Trodde du ja...

När de inte bankar ihjäl alla andra stora havslevande varelser i området och mobbar varandra i flock - i bland till döds - så onanerar de. Delfiner är en av de få djurarter förutom människan då som observerats att runka... när de inte är upptagna med gruppvåldtäkt vill säga. Låter inte det lockande?

Inte? Men det är ju NATURLIGT, vad klagar ni på? Ni vill väl inte vara ONATURLIGA av er... eller?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 10 okt 2002 10:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: