sourze.se

Mmm... lammkött!

Kaninmat?!, utropade den kostymklädde konservative när han såg vad som serverades.

Det finns idag ingasomhelst hållbara argument för att äta kött. Tyvärr, för kött är väldigt gott. Ursmaskens.

Jag kommer ihåg för några år sedan, då jag och ett flertal vänner bildade alliansen ÄKHV. Ät Kött, Hata Veganer. Vi var trötta på alla politiskt korrekta, palestinasjalsbärande idioter som inte visste vad de snackade om. De som gick med i Ung Vänster och pratade om kapitalism som om det vore böldpest. Vi blev animalister, fast bara då de töntiga dumma pk-idioterna såg på. De blev alldeles förskräckta över hur vi goffade i oss likdelar.

För ett tag sedan läste jag en sjuhelvetes lång artikel om just veganism/vegetarianism på Yelah.net. Mina värsta farhågor besannades. Aningarna jag haft ända sedan biologin i högstadiet hade varit korrekta. Det enda argumentet för att äta kött, är just att det är gott.

Köttet kostar mer att transportera, kostar mer att förvara, kostar mer att framställa, innehåller endast 25 procent av den energi djuret förtärt, innehåller inga viktiga vitaminer i stora mängder. Så varför i hela friden äter jag kött? Jo, jag är för lat för att slå om.

Skulle vi hålla oss till grönsaker skulle konsumtionen minska, vi skulle få en bättre folkhälsa, alla transport/förvaringskostnaderna skulle minska oerhört, övervikten skulle minska. Kort och gott, vår jords självförsörjning skulle hålla ytterligare ett litet tag. Vi skulle slippa ge oss ut i rymden på koloniseringsstråt ett litet slag till. För tänk om det inte finns någon annan jord att kolonisera?

Inte bara köttet har sina baksidor. Djuren som köttet kommer ifrån, eller djurskötseln har också sina baksidor. På betesarealen som en ko upptar, skulle man kunna odla åtskilligt mer föda än denna enda ko utgör. Alla transporter som sker med djuret hit och dit skulle försvinna, varefter båda portmonnä och miljö gynnas. Djuren skulle må bättre, de får ju springa fritt.

Jag orkar inte rada upp allt här men annars kan ni ju läsa artikeln på Yelah.net. Den heter Veganism ur ett humanekologiskt perspektiv och ligger i textarkivet under Djurrätt.

Människan är nog helt ekelt för slö för sitt eget bästa, eller för dum. Kolla bara hur vi misshandlar miljön omkring oss utan tanke på vad det leder till. Vi slösar helt utan tanke på vad det kommer leda till. Men visst, det är klart att man ska få sätta sitt avtryck på världen, bara man inte FÖRSTÖR den.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 09 okt 2002 19:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: