sourze.se

Med en ovänlig hälsning

Kan inte skattemasen säga MVH?

Jag fick igen den årliga förfrågan huruvida jag godkänner skattemyndighetens bedömning av rullningar och beräkning av omsättningen. Det kommer varje år så här års som ett brev på posten. Min deklaration har inte gått igenom och nu skall jag lämna in en förklaring, ett svar eller kommentar på deras bedömning.

Samma visa varje år. Men jag klagar inte för sakfrågans skull. Rätt ska vara rätt. Och skatterna bestäms inte av skattemyndigheten utan av politiker. Vill man klaga skall man klaga hos korrekt mottagare.

Tänk om till exempel Migrationsverkets personal vore lika nitiska med att uppfylla lagen och lagens anda till punkt och pricka och inte sitta där som Voldemorter som vill alla flyktingbarn illa. Men så är det ju inte, till exempel jobbar ju sverigedemokraternas toppnamn i Uppsala – enligt valsedeln - som föredragande i Migrationsverket och avgör grunden till asylbeslut! Och förvaltningslagen yrar om att tjänstemännen skall vara oberoende och opartiska...

Jag litar på skattemyndigheten. De är nog de som har mest integritet av myndigheterna. Min erfarenhet av de som jobbar med skatterna där har hittills varit positiv – det går att diskutera och resonera på helt annat sätt än till exempel med folk på CSN eller Försäkringskassan. Det verkar som skattemyndighetens deklarationsgranskande personal har ett annat självklart pondus som gör att de kan passa på att lyssna och diskutera. De kan sin sak och när de inte kan så säger de det och tar reda på saker. Det inger respekt. Jag gillar alla som förstår att de inte förstår när de inte förstår och står för det.

Och vill man sätta dit brottslingar så är skattemyndigheten den rätta vägen att gå på. Jag fattar inte till exempel att man inte fingranskar prostituerades ekonomi ur skattesynvinkel. Inte en tjej skulle klara en sån granskning;
“Härmed önskar skattemyndigheten att du redovisar källan för inkomsterna och transaktionerna som enligt bifogade dokument har noterats av...”

Men en sak stör mig. Varför skriver skattemydnigheten aldrig MVH under sina brev? Det är så trist att få ett brev på kanslisvenska och sedan inte finns det ens en “med vänlig hälsning”. Det är väl ingen ovänlig hälsning handläggare vill föra ut med flit?

MVH


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 09 okt 2002 16:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: