sourze.se

Tempation vad?

Förnedringsradio till frukost

Härom morgonen höll jag på att sätta frukostfrallan i halsen. Lyssnade på Radio City. Normalt sett brukar jag byta radiokanal så fort radiopratarna går igång, och speciellt på mornarna när de aldrig vill sluta prata och låter alldeles för hurtiga för att vara normala. Men den här morgonen fastnade jag, med skräckblandad förtjusning.

I studion sitter programledarna, Adam Alsing och nån Charlotte. Med sig har de en tjej. Hon har frivilligt anmält sig till leken "Temptation Radio". Det hela går ut på att Charlotte ska ringa tjejens pojkvän. Detta är alltså ett test för att se om han är trogen.

Charlotte ringer till pojkvännen och utger sig för att vara en tjej han träffat på krogen veckan innan. Han har naturligtvis inte något minne av att ha mött den här tjejen, eftersom det aldrig inträffat. Men hon ger sig inte. Hon ger honom en sexig beskrivning av sig själv och påstår att hans nummer har hon fått från hans kompis, som hon lägligt nog inte minns namnet på.

Han minns fortfarande ingen långhårig, rödhårig tjej i svart top och är i alla fall ärlig. Den nyvakne stackaren har ingen chans att värja sig när den rödhåriga snärtan vill äta middag med honom. Först blånekar han till en date, med förklaringen att de inte känner varandra. Det godtas inte och bimbon ger sig inte förrän han säger ja.

Tveksamt säger han okej till en dejt och samtidigt som han gör det, skriker Charlotte NEEEEEJ!! Tjejen som de senaste fem minuterna tjatat till sig en date, med in-your-face-approach, skriker nu ut sin förfäran.

Jag kände djup sympati för den förvirrade killen när nu Adam Alsing hoppar in i samtalet. Adam förklarar att offret är med i direktsänd radio och att hans flickvän sitter i studion och hört allting. Killen fattar ingenting och tycker inte att han gjort något fel. Vad omysigt att vakna en måndag morgon av ett samtal som börjar med att en tjej bjuder ut sig och slutar med att flickvännen gör slut.
För det var så det slutade, tror jag. Tjejen hade ingenting mer att säga till mannen hon varit tillsammans med i ett år. Vips, så var förhållandet slut.

Jag vet inte vem jag tyckte mest synd om. Killen som faktiskt blev utsatt av det här tricket och förnedrad på radio. Eller tjejen som är så osäker på sin kille att hon måste ta till sådana här låga knep.

Är det här dagens underhållning? Roas vi av att se par vara otrogna mot varandra, bli förolämpade som artister och människor på grund av lite mullighet? Måste de deltagande människorna må psykiskt dåligt för att de ska anses vara bra underhållning? Nu räcker det inte med att vi ska se det på tv, måste vi verkligen lyssna på skiten på radio också?


Om författaren

Författare:
Sophia Öhrn

Om artikeln

Publicerad: 08 okt 2002 14:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: