sourze.se

TV4-sporten, en kalkon!

Deras kalkonlista bör definitivt toppas av dom själva för feghet, osaklighet och dumhet.

I söndags hade TV4-sporten som vanligt en kanon och en kalkonlista. På kalkonlistan så brukar vissa händelser eller personer i sportvärlden häcklas, ibland med glimten i ögat.

Denna gång så "kvalificerade" sig Västra Frölunda fotboll till listan som "onödiga" då deras publiksiffror, enligt TV4, är för låga för att klubben skall få spela i Allsvenskan. Klubben var med andra ord "onödig".

Att Västra Frölunda har mycket låga publiksiffror är sant.
Lika sant är dock att klubben är en av sveriges främsta plantskolor för fotbollsspelare tre spelare i U21 denna gång. Klubben leder Superettan trots att laget har seriens yngsta trupp och innehåller i stort sett bara egna produkter. Klubben är förortsklubb som har ungdomar från ett flertal länder och olika bakgrunder i sina led. Frölundas ekonomi är inte stor men sund. Det finns cirka 1000 ungdomar plus ledare som lägger ner mycket tid och engagemang för att göra Frölunda till den både resultat och socialt framgångsrika klubb som den är.

TV4 häcklar "en som redan ligger". V.F. kommer att få mer publik men det tar tid. Inslag som TV4 gör förbättrar inget. Det är tvärtom ett hån mot alla som lägger ned sin själ i klubben. Jag inser att detta inte är en fråga av global betydelse men likväl stör det mig att man inte tänker lite längre på TV4. Jag och ett flertal andra har mailat till TV4 sedan i måndags för en kommentar. Tyvärr är dom nog väldigt upptagna för de svarar inte.


Om författaren

Författare:
Peter Horal

Om artikeln

Publicerad: 02 okt 2002 10:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: