sourze.se

Kroatien - paradiset nära dig

Detta är en reklamtext för Medelhavets vackraste kust - den kroatiska kusten.

Kroatien var en gång lite av ett semesterparadis. Många svenskar åkte dit på 70- och 80-talet. Sen kom kriget och ingen åkte dit.

Nu är förstås kriget slut sedan länge i Kroatien för er som inte visste det - nu vet ni! Man blir alltså inte dödad om man semesterar i Kroatien. Alla andra européer har förresten fattat det för länge sen. Vattnet är lika azurblått som förut, stränderna lika vita. Dessutom är det fortfarande ganska billigt för oss svenskar - det är väl nästan det enda land längs Medelhavet som inte ruinerar oss nuförtiden när svenska kronan är värd ungefär lika mycket som en fjärt i rymden.

Jag ska inte orda så mycket. Det räcker med att ni klickar på den bifogade bilden, som jag tog för ett år sedan i en by någonstans mellan staden Dubrovnik och ön Korcula. Jag säger bara det - Kroatien är paradiset. Se själva.

Det här är ett bidrag till "Jorden runt: recensera ett land" på kategorin Resor.


Om författaren

Författare:
Ana Udovic

Om artikeln

Publicerad: 30 sep 2002 11:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: