sourze.se

I am so bored with...

The American dream, the American way, land of the free and home of the slave.

Nu får det fan vara nog. Hur tror man egentligen att man kan bete sig? Har man någonsomhelst självkritik? Vem fan tror man att man är?

Jag vet att det här är ett urvattnat ämne, det är tillochmed så att jag själv är urless på det, men det finns fortfarande gränser för vad som är acceptabelt mitt i all uttråkning.

Man spontanbombar inte Sudan för att en otrohetsaffär läckt ut i pressen. Man bombar inte sönder ett redan besegrat land man sparkar inte på den som ligger. Man skjuter inte sin egen president och man stöder inte fascistiska regimer.

USA är världens mäktigaste land. Med makt följer ansvar, ansvar för att världen vi lever i ska bli bättre för alla. Tyvärr har man missuppfattat det därborta i Nordamerika och tänker bara på sig själva och sina allierade. Allierade som man friskt byter ut efter behag. Man bombar och fejar, lägger sig i andra länders politik och tror att man är King of the Hill, vilket man också kommer vara ända tills någon säger P, vilket ingen gjort hittils iallafall.

Göran P snackar om att fånga in USA i så många beslut som möjligt. Jag pratar om att Göran har så mycket bajs mellan tänderna efter allt rövslickande att han nogrannt borde överväga nästa uttalande. Tyvärr är inte Göran den ende som har american bajs mellan tänderna dessa dagar, och tyvärr är det nog så att samtliga dessa borde borsta tänderna och tänka över vissa saker.

Mycket i den här artiklen kan nog avfärdas som rent klassiskt amerikahat av vissa, men jag tycker npg ändå att man börjar gå för långt med det här med koncentrationslägren och Guantanamo Bay. Ingen kan försvara sådant beteende, inte ens Mr. President himself. Å andra sidan är ju mycket av det som den där jävla Busken säger ganska tomt.

Det ska erkännas att jag garvade den elfte semptember förra året. Och det var inget skratt liknande de som kan uppkomma i chocksituationer, det var ren skadeglädje. Där fick dom, demokratikämparna, tänkte jag syrligt och jag har fortfarande inte ändrat uppfattning.

Synd bara att en jävla massa människor strök med. Men ska man va fin får man lida pin, eller hur?

Jag är bara så trött. Trött på att det alltid är USA det tjafsas om. De ska styra och domdera, och får de inte som de vill, börjar de tjura och tröstbomba lite varstans. Det är så det ska gå till, man ska bomba sig fram till demokrati. Demokrati och demokrati, förresten. Det räcker väl med att de är vänligt rövslickigt inställda till det stora landet i väst. Då är allt lugnt.

Alla vet att USA var kompis med Usama fram till 2001. Alla vet att USA var kompis med talibanerna, och att de har gett stora tillgångar till både Usama och talibanerna. Alla vet att USA var bundis med Saddam också. Och nu ska man bomba honom för gammal vänskap skull. Trevligt. Schysst. Att bomberna för det mesta kommer drabba civila är inget man tänkt på, inte heller att man borde träna lite extra på det här med bombningarna, då man flera gånger lyckats träffa barnsjukhus och till och med ett bröllop!

Det är skillnad på att kämpa för demokrati och att kämpa mot den, något som tycks undgått Bush, jr. Ett land där man har koncentrationsläger är inte en demokrati. Men att kämpa för friheten och demokratin är fortfarande viktigt, iallafall om man ska tro George. Men då kanske han borde börja där det är som mest grundläggande: på hemmaplan.

De har fortfarande en del att lära därborta, trots allt.
But, hey: Nobodys perfect.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 27 sep 2002 16:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: