sourze.se

Av kärlek till spelet

Vi ska vinna
Vi ska ta dom
Vi ska göra ketchup av dom!

Hur kan man drista sig till något så vådligt att börja sporta? I dagens läge kan sporten innebära ens död, i alla fall om man spelar. Spelar är då i bemärkelse av både utövare och spelare det vill säga en sån som spelar på tipset.

Sporten är ett utomordentligt skitigt landskap som inom kort behöver en riktigt vårstädning och upputsning. Droger, fusk och mutor är mysigt vanliga inslag. Andra är skador, dödsfall och, bland de yngre, mobbing.

Varför dömde domarna i fotbolls-VM så inihelvete fel? Äsch, det är en del av grejen, säger vissa. Jaha, då kan man ju ogiltigförklara hela fotbolls-VM som en enda felbedömning. Inte konstigt att man är tvungen att ha ett nytt om 4 år. Och alla jävlar mutor som förekommer då. Man kan ju inte ens lotta rättvist om vem som ska få ha nästa OS utan att svinen ska börja vifta med plånkan.

Hur kommer de sig att de skadar sig ideligen, är det verkligen bra? Att de sedan pressas tillbaka in i gamet igen är det bättre? Hur många har inte dött under sportutövning.

Efter att ha hört talas om Michael Jordans ekonomiska trassel kan man fråga sig om det ens är nyttigt för en enda människa att tjäna så mycket pengar? Är det positivt att hela finska skidåkningslaget blir diskat för att hela högen är dopade? Är det rätt att Johann Mühlegg får behålla medaljer från tidigare lopp trots att det bevisats han han på ett senare var dopad?

Är det ingen mer än jag som tycker att det börjar gå lite frö långt inom sportvärlden. Visst sport är kul, både att titta på och att utöva, men det är en hobby. Visst det är sjysst att kunna leva på sin hobby, men någonstans går gränsen för hur seriös man kan bli med en hobby, speciellt en sån hobby som sport. Sport ska i frösta hand vara kul, inget annat.

För att ta det till mer vardag kan vi lika gärna beta av idrotten för ungar också. Är det schysst att toppa ett lag med nioåringar? Börjar man inte gå lite för långt då? Som sagt sport ska vara kul, och inte för seriöst, speciellt med nioåringar. Med oseriöst menar jag inte att det är okej att tänja på reglerna, bara för att klargöra det. Man ska bli glad och underhållen av sportande, inte utmobbad och fastfrusen i avsittarbänken.

Att utöva sport innebär inte heller någon garant för att vara drogfri, tvärtom vet jag fotbollslag som varit ute och supit på cuper utomlands. Därför har sporten och droger fler kopplingar än bara doping. Fotbollsspelare super och festar som andra människor.

Sporten borde tas ner på en mer jordnära nivå. Folk ska inte slåss bara på grund av några siffror, ännu mindre döda. Man ska inte pressa så våldsamt, det handlar ju faktiskt bara om att ha kul.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 26 sep 2002 16:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: