sourze.se

Skandal, Posten!

Det som många strävat efter att motverka har nu hänt. Till synes mycket tack vare oväntad hjälp från Posten.

Från många håll har det i flera år varnats för de främlingsfientliga partiernas framgång bland de svenska väljarna. Nu har då det som många länge fruktat hänt. I årets val nådde bland andra Sverigedemokraterna för dem rekordhöga valresultat och uttalat främlingsfientliga partier fick så slutligen 57 mandat i 23 olika kommuner.
Den största "framgången" har Sverigedemokraterna haft och i årets val ökade de från 8 till 34 mandat. Hitintills har deras starkaste fästen funnits i Skåne och Blekinge, men de har även haft viss representation i Västra Götaland och Värmland.

I morse slog jag på radion och fick till min fasa därtill höra att tack vare Postens slarviga hantering av poströsterna i Timrå, så har Sverigedemokraterna även lyckats få ett mandat i Timrå kommunfullmäktige.

Det ska visst vara så att postanställda glömt att försluta de valkuvert där poströsterna förvarades. Detta har lett till att 25 procent av poströsterna i Timrå kommun därmed har fått ogiltigförklaras! Vänsterpartiet hade, i sin tur, bara behövt ytterligare tre röster för att ta det mandat som nu istället gick till Sverigedemokraterna. Enligt insatta i saken borde dessa tre röster, rent statistiskt, ha funnits bland de ogiltigförklarade rösterna.

Skandal, Posten!

Läs mer: www.svt.se gå in på "Valet" och www.val.se


Om författaren

Författare:
Linda Björling

Om artikeln

Publicerad: 19 sep 2002 15:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: