sourze.se

På flykt undan folkhemmet

Även Skrattmasen och hans syskon var små en gång i tiden.

Tyvärr passade inte Skrattmasens föräldrar in i den folkhemska människoformen. De ville konstigt nog själva stanna hemma och uppfostra sina små lymlar, istället för att i vanlig kollektivistisk välfärdsanda slänga in ungarna på en statlig uppfostringskolchos så snart de ser dagens ljus.

Men som vi alla vet är detta omöjligt. I folkhemmet är skatterna så höga att en familj inte kan leva på en lön. Nej, båda måste jobba och betala skatt så att staten får pengar och kan ge ungarna en "ordentlig" uppfostran.

Som sagt, Skrattmasens föräldrar ville av någon outgrundlig anledning själva uppleva sina små valpars första år i livet. Detta var ett av skälen till att Skrattmasen tillbringade några år av sin barndom i Italien. Att ha bott utomlands under sin uppväxt är naturligtvis en god erfarenhet, men i efterhand undrar Skrattmasen varför familjen återvände. Ingen vet ju vad den svenska förtryckarapparaten hittar på härnäst.

Härom senast fick de för sig att införa maxtaxa på dagis. Innan var det bara omöjligt att stanna hemma hos barnen, med maxtaxan går det snart inte ens välja i vems händer ungarna ska sättas. Den som vill ha sina barn någon annanstans än på folkhemmets uppfostringsanstalter får tillbaka 0 kr av staten.

Med välfärdsstatens godtyckliga förtryck av dess medborgare i bakhuvudet lär nog även Skrattmasen och hans framtida avkommor emigrera. Ty i Sverige äro Herren statens vägar outgrundliga.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 17 sep 2002 10:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: