sourze.se

Nazisterna går till val

Orsaker till den totala oförståelse som jag känner inför nazisternas beslut att ställa upp i valet till kommunfullmäktige i Karlskrona.

Jag bor i Karlskrona, en stad som på många håll är förknippad med nazism. Nationalsocialistisk front NSF, en organisation som inte hycklar med sina främlingsfientliga åsikter, och som nu ställer upp i valet till kommunfullmäktige i Karlskrona, heter orsaken till att många gör denna koppling. De som såg dokumentären på TV3 förra veckan känner säkert till vad för åsikter de går till val med. För er som inte hade möjlighet att se programmet tänkte jag med hjälp av det "kommunalpolitiska program" som NSF:s medlemmar själva släppt ner i mitt brevinkast försöka dela med mig av den känsla av totalt oförstående som jag känner inför organisationens medlemmar och deras åsikter.

Det häfte som låg innanför min dörr tillsammans med valsedlar rymmer ett antal punkter som klargör NSF:s åsikter i olika politiska frågor. Det första de gör är att i häftet uppmana läsaren att "Rösta svenskt 2002!" Redan på samma sida gör de klart med vad de menar med uttrycket. "De etablerade partierna har visat att de inte är kapabla att styra vår kommun. Deras mål tycks, medvetet eller inte, vara att vårt folk utrotas." De skriver vidare hur de inte tänker låta sig besegras av "främmande element" och att "vi ska visa att det karolinska blodet än flyter i våra ådror..."

Under rubriken "Flykting/invandrarfrågor" skriver de att "Invandringen till Karlskrona och övriga Sverige har endast varit av skadlig natur..." och att den "... hotar på överskådlig sikt att utrota vårt folk för att ersättas av bastarder."

När det gäller skolan vill de att undervisningen ska "... lägga stor vikt vid att klargöra folkgemenskapen, vikten av rastillhörighet och den skadliga inverkan på ett folk och samhälle som rasblandning utgör." Hur de sedan tänker när de med stolthet framför Karlskronas plats på UNESCO:s världsarvslista är en total gåta, då de själva helt motsätter sig FN och dess olika organisationers syn på mänskligt värde, vilket de inte minst visar med kommunfullmäktigekandidaten Björn Björkqvists uttalande i TV3:s dokumentär om att "negrer har lägre IQ än svenskar" fritt citerat ur minnet.

På baksidan av häftet står det: "Sverige åt svenskarna! Alla svenskarna och enbart svenskarna!"

Detta är bland annat vad man går till val med. Vad mer som förekommer är svävande åsikter i allmänt om skola, omsorg, kultur, familjepolitik, miljö och hälsa. Det finns inga exempel på hur de ska gå till väga för att genomföra sina visioner. Men det som är mest häpnadsväckande är att man går till val med de så ofattbara åsikter som de har om invandrare och svenskar. De går till val! Det är ingen fyllegrej. De trycker broschyrer och delar ut valsedlar, håller tal på torget och uttalar sig i TV om att Förintelsen inte ägt rum! Deras ledning kommer inte att vakna upp på nästa måndag och slå sig för pannan och tänka "vad har jag gjort?" Det här är ingen fyllegrej!

Vad som för mig är helt ofattbart är att de står fast vid sina åsikter trots att de flera gånger säkerligen har haft tid att tänka efter. Den ensamma nationalsocialisten kanske står ensam vid någon maskin på tryckeriet och ser sina åsikter komma på pränt medan de andra tar en rökpaus: Tillfälle att tänka efter. Den ensamme nationalsocialisten kanske har druckit en kopp kaffe på kvällen och ligger och vrider sig i sängen för att han inte kan somna: Tillfälle att tänka efter. Den ensamme nationalsocialisten kanske har blivit sparkad från sitt arbete och märker att han inte har något att göra om dagarna eftersom alla hans vänner har jobb: Tillfälle att tänka efter. Den ensamme nationalsocialisten kanske ligger magsjuk hemma och ser sig själv göra hitlerhälsningar på bästa sändningstid: Definitivt tillfälle att tänka efter.

Vad är det som rör sig i de här människornas hjärnkontor? Vad är det för banor deras tankar går i? Jag finner då inget vettigt svar och vad det än må vara så är det för mig helt ofattbart att man medvetet kan gå till val och stå upp för sina åsikter trots det massiva motstånd som görs. Hur ser deras värld egentligen ut? Låt oss inte ge dem möjlighet att visa oss det!


Om författaren

Författare:
Arvid Jurjaks

Om artikeln

Publicerad: 13 sep 2002 10:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: