sourze.se

Kvinnor är rädda och månen är grön

Marita gormar och upprepar sig... men har fortfarande har inte presenterat minsta koppling mellan hennes påståenden och de fakta hon presenterar.

I den första artikeln säger Marita: "Jag är rädd". Detta har ingen betvivlat. Hon berättar om en upplevelse som gjorde henne rädd. Det har jag inte heller betvivlat.

Marita försöker sedan förklara att det är sexindustrin som förvandlat killarna så att de skrämde henne. Nu börjar jag dra öronen åt mig och vill veta vad sambandet är. Detta förklarar Marita med att porr är filmer med gruppvåldtäkt och tortyr av bundna flickor.

Den förklaringen håller inte... därför att sådan ser inte porr ut. Jag förklarade detta i min artikel och kallade den beskrivningen av porr - med rätta - för överdrifter.

Då blir Marita sur och postar en ny artikel. Nu plockas versalerna fram och Marita konstaterar att kvinnor är rädda, PUNKT! Och det är fortfarande sexindustrins fel. Vad är argumentet den här gången? Jo, ett citat i början av artikeln där återigen porr beskrivs på ett grovt överdrivet och felaktigt sätt. Det är det enda. För övrigt inte en enda stavelse i hela artikeln som gör kopplingen mellan rädda kvinnor och sexindustrin.

Och nu förväntar hon sig att bara för att hon skriver "PUNKT", plockar fram fler exempel på att kvinnor är rädda - ett faktum jag aldrig betvivlade - samt slänger in ett lösryckt citat om porr som är en grov överdrift... då är det meningen att nu skall jag ändra mig, ogiltigförklara mina egna argument, nicka och säga "Ok, du har rätt... det är sexindustrins fel alltihop".

Behöver jag nämna att jag känner mig inte särskilt övertygad? Maritas argumentation påminner om när USA försökte bevisa att somaliasvenskarna var terrorister. "Bevisen" de skickade över inkluderade en självritad powerpoint-bild och ett tal av Colin Powell. Wow liksom. Argumentation på hög nivå notera ironin.

För mig ter sig den här artikelserien ungefär så här:

"Kvinnor är rädda och det beror på att månen grön."

"Jo nog är kvinnor rädda... men månen är ju inte grön."

"Kvinnor är rädda PUNKT! Tvivlar du!? Jag känner massor av kvinnor som är rädda. Anna, Bettan Cissi, alla är rädda! Och det beror på att månen är inte bara grön utan den är dessutom ett grönt monster."

Och nu är vi på fjärde iterationen där jag åter konstaterar:

"Ja, jag håller med att kvinnor är rädda... men månen är fortfarande inte grön och definitivt inte ett grönt monster."

Även om vissa debattörer tycker att kvinnors rädsla är ett magiskt universalargument med vilket man kan påstå att månen är grön så delar jag inte den uppfattningen. Kvinnors rädsla är inget som man kan använda för att bevisa vad som helst med bara för att man upprepar det ofta och med versaler.

Notera dock att jag har inte helt avfärdat påståendet om att det är sexindustrins fel. Om Marita eller någon annan visar på ett HÅLLBART argument - och inte argument i stilen "Porr är våldtäkt, tortyr och snuff" - då kan jag acceptera det.

Men än så länge har ingen gjort detta utan denna debatt-tråd är fortfarande på nivån "Kvinnor är rädda och månen är grön". Vad sägs om att lyfta den därifrån?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2002 17:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: