sourze.se

Helt förvirrat & onyanserat, val 02

Revolution för fan.

Ok, val då... Vilka ska man ta?

Mp kanske. Miljön är ju viktig. Kul med sextimmarsdag så får man några extra timmar att slacka på. Men förresten, rösträtt vid 16 år? Ska man behöva bry sig om såna grejer då? Vem vet vad jag röstat på om jag fått rösträtt vid 16. Tanken skrämmer.

Moddisarna då, borgarbrackorna, bourgasin. Kanske skulle sluta med vänsterflummeriet och hoppa på slipståget. Ett sista steg bort från förortsghettot. Hårdare tag mot brottslingar, sjuklingar och sånt. Krogen öppet dygnet runt, hela året. Jäklar vad dyrt det skulle bli. Näe, de får gärna stänga vid trehugget så jag vet när jag ska gå hem.

KD då. Lite kristlig etik. Mamma, pappa, barn - i den ordningen och inget annat. Nej, det tror jag verkligen inte. Har ju fortfarande inte slutat reta M för att han råkade rösta på dem. Stackaren. Fast han spelar väl skaplig saxofon, den där Alf. Eller minns jag fel?

Ska man vara helt otippad och slänga in en röst på Centern? Vad vill de? Det är väl något med landsbygden eller? Alla vill väl ha landsbygd. Jag vet inte. Har inte en aning om vad de vill. Men hon verkar ha lite agg mot Persson, den där Maud.

Folkpartiet, bubblarna. Svenskaprov för invandrare? Vad händer om det blir IG?
- Tyvärr, kidsen kan stanna men ert plan går om en halvtimme. Your plane leaves in half an hour!

Kvarstår bara de gamla säkra korten då, socalistsnsosselists.

Det blir ju ett plus i kanten hos morfar om jag röstar på sossarna. Gudarna ska veta att jag behöver det. Men det känns ju lite som att inte ha några visioner. Äh, jag tog sossarna igen. Det kanske blir bättre den här gången.

Då har jag bara Vänstern kvar. Jag är ju skolad vänsterpartist, på gränsen till indoktrinerad. Nej, de har vant sig för mycket vid sossarnas skugga. Ingen balunga längre.

Nej, höger är för höger liksom. För mycket snack om sänkta skatter. Jag klagar ju inte. Varför ska de klaga? Jag kanske är för oengagerad. Japp, jag är nog helt klart oengagerad.

Vänsterblocket då. Vilka är där? Sossarna? Hala jäklar om du frågar mig. Jag har ju varit där förut. Men man man måste ju få ändra sig här i livet, inte tycka samma sak hela tiden.

Höger, vänster, höger, vänster, mitten. Vad är det på teve på söndag? Xena krigarprinsessan?

Ähh, jag kanske röstar blankt. Revolution för fan.


Om författaren

Författare:
Andreas Soneryd

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2002 16:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: