sourze.se

Svartmålning löser inte problem

Svåra problem löses inte genom att peka ut enkla syndbockar eller att komma med svarta överdrifter.

Marita, jag tvivlar inte på att upplevelsen var hemsk. Inte heller är det tvivel om att du skall slippa sådant. Det jag i mitt stilla sinne undrar är varför du postar svartmålande artiklar med överdrifter, felaktigheter och syndabockar. Tror du det hjälper? Det tror inte jag.

Svartare artikel får man leta efter. Kanske är den uttryck för hopplöshet och frustration. Och visst kan jag förstå detta. Det måste ju vara utslitande att råka ut för sådant här. Men vad blir bättre? Det enda du gör är att förlama dig själv och andra till hopplös passivitet.

Som ditt påstående om våldtäkt. Du har verkligen sugit åt dig varenda gång någon ljugit genom påstå att det är offrets fel... därför att lögn är det. Ett brott är aldrig offrets fel. Ingen säger det. Inte ens lagen eller rättsväsendet. Dessa säger alltid en av två saker: 1 Gärningsmannen är skyldig 2 Vi kan inte bevisa brottet. Men du tror... du är verkligen övertygad om det som Belinda, Katarina Wennstram med flera har sagt att i rätten sitter det gubbar som pekar på målsägaren och säger "Det är ditt fel". Och nu sätter du ord på denna tro och bekräftar den för dig själv. Vad blir bättre?

Du tror att sexindustrin är skyldig till att killarna skriver åt dig. Och den är mäktig och rik så allt är kört. Väldigt upplyftande tankesätt... och det är heller inte korrekt. De där skitstövlarna hade skrivit åt dig ändå, porr eller inte. Sexindustrin är nämligen inte någon autmatiserad hjärntvätt som gör att det bara säger "KLICK" i skallen på killar så blir de totalt zonkade och tror att kvinnor är objekt. Det är inte det som är problemet. Men du i ditt nattsvarta tankesätt skriver ned det och tar det som sanning. Vad blir bättre?

Du tror att porr handlar om en bunden tjej som blir gruppvåldtagen och torterad med cigaretter. Något sådant visas inte över huvud taget. Till och med lättaste lilla bondage är förbjudet i samband med sex på film. Din beskrivning av porr är inte ens verklighetsförankrad. Men du tror på det... och sätter ord på det. Vad blir bättre?

Svar: Inget. Absolut inget. Det enda du gör är att du förlamar dig själv än mer. Salt hälls rakt i såren och det är du som håller i karet.

Sluta. Sluta förlama dig själva. Sluta svartmåla. Sluta överdriva. Det gör dig inte gott. Det gör inte andra gott heller. Om du inte tror på att morgondagen kan bli bättre har du redan givit upp. Då har all mörkrets krafter vunnit. Och vad fan anstränger vi oss då för?

Ge upp... eller arbeta för en bättre morgondag. Att vältra sig i svarta överdrifter finns inte som alternativ. Vad väljer du?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 10 sep 2002 09:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: