sourze.se

Homo av naturliga skäl?

Apropå Guillou och Hilmersons inlägg om homosexualitet.

Homosexualitet är det en anpassning till samhället och att vi blir fler och fler som lever tätt tillsammans? Vissa djur kan anpassa sej och byta kön efter vad det finns mest eller minst av. Kan det vara så att det är för många hanar i de stora flockarna, storstäderna, och att det påverkar vår sexualitet så att det hos vissa hannar tänds ett begär efter det egna könet och där så kommer bara alfahannarna att behålla sin status som hane? Gör naturen ett selektivt urval? Naturens egna val efter hur våra hormoner luktar? För många hanar i flocken och en del blir honor? Hormonellt styrt efter hur hormonmättat det är i omgivningen?

Eller är det helt enkelt mera accepterat och inte något dösstraff på att vara homosexuell som får fram flera som erkänner sin läggning? Det viktiga är att vi inte ska behöva styra vår läggning efter ett accepterat mönster utan herr Johansson kan ha sex med herr Jansson ifall de så önskar och utan skam. Det kanske är så naturligt enkelt som at vi styr efter hormonmättningen i det samhälle vi lever i?
Men därifrån till att ha parader för att visa sin sexuella läggning? Svårt att tänka mej själv gå i stringtrosor och paljetter på Sveavägen och med ett stort plakat där det står att jag gillar karlar!? :

Svamliga funderingar som gärna vill ha mothugg eller nya vinklingar.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 31 aug 2002 11:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: