sourze.se

Tänk om din dotter var porrstjärna

Vad gör du då?

Ett argument som ofta hörs i porrdebatten är: "Skulle du vilja att din dotter sysslade med porr va?" Det är en Ja/Nej-fråga... och vem törs svara "Ja" med tanke på risken att bli stämplad som total dåre? Och eftersom då svaret blir "Nej" har porrmotståndaren plockat en viktig poäng. Normalt sägs visserligen inget efter själva frågan eftersom det bara finns en enda tråd att följa.

Detta är känslomässig utpressning på hög nivå. Den som ställer frågan sliter helt plötsligt in meningsmotståndarens familj i diskussionen och använder dem mot honom för att tvinga fram ett visst svar. Tänk dig om frågan istället hade varit "Skulle du vilja att den där kvinnan tvärs över landet som du inte känner sysslade med porr va?" Det får inte riktigt samma genomslagskraft, eller hur?

Dessutom är förlängningen av detta att anti-porrisen vill få meningsmotståndaren att vilja förbjuda - inte bara egna dottern - utan hela VÄRLDENS döttrar från att syssla med porr. Detta bara för att man själv anser att hon inte ska göra det. Argumentet är ungefär "Min dotter ska inte göra sådant... så nu förbjuder vi det." Har vi hört liknande förut? Rena talibantakterna...

---

Men en natt då du sitter och zappar på kabel-tv bläddrar du förbi TV1000 som kört igång sin nattbio, det vill säga en rulle hårdporr. Och till din stora förfäran känner du igen aktrisen som just fått en sats dumpad rakt i nyllet. Sperman rinner nedför kinderna på hon som du för bara några år sedan hade en mycket knagglig diskussion med angående Blommor & Bin. Av någon anledning kommer du att tänka på Just D...

Än värre blir det... därför att när du för det på tal med din nu myndiga 1 dotter konstaterar hon rakt på sak att hon tänker inte sluta. Hur du än vänder och vrider på det hittar du inget bra argument mot henne. Nej, hon går inte på droger. Nej, hon blev inte tvingad eller lurad. Ja, hon och motspelarna är testade 2.

Så vad gör du nu? Nu är din dotter inte längre ett argument du kan slänga omkring dig i debatten. Du står inför fullbordat faktum: hon är porrstjärna. Detta händer ett antal föräldrar, då varje porrmodell/aktris onekligen är någons dotter. Vad göra nu? Skrika åt henne? Låsa in henne i källaren tills hon kommer på "bättre" tankar? Ha långa tålmodiga förklaringar om hur fel porr är för att få henne att "förstå" det vill säga tycka som du?

Du har ingen aning... eller hur? Det har aldrig slagit dig att detta faktiskt är ett möjligt scenario. "Händer inte mig".

Hur skulle JAG reagera? Ingen som helst djävla aning faktiskt. Och jag lär få vänta minst 20 år innan jag behöver hantera en sådan situation. Men jag har åtminstone tid att fundera på saken. Hur mycket tid har du kvar?

---

1 18-årsgräns för att vara med i porr gäller i de flesta länder, inklusive Sverige.

2 Alla seriösa porrproducenter kräver månatliga tester mot könssjukdomar innan någon får jobba. Detta gör att porrskådisar är en säkrare grupp än resten av befolkningen. När krävde du senast ett krogragg på friskhetsintyg innan ni hade sex?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 22 aug 2002 13:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: