sourze.se

Idealt med ideella utvik, säger Ana

Ana Udovic har fått en lysande idé!

Sourzes redaktionschef Ana Udovic skriver i en ledare onsdag den 3 juli att all utvikningsfotografering borde "göras ideellt, utan vinstintresse". "Testa det ett tag," skriver Ana Udovic triumferande, "så får vi svaret. Gör folk det här av fri vilja, för att de gillar sig själv och sina kroppar så mycket? Eller är det bara för pengarnas skull?"

Detta är naturligtvis ett fullkomligt lysande förslag! Men varför i hela friden inskränka ett sådant fantastiskt förslag till en så pass perifer bransch? Nej, låt oss istället allmänt anamma denna genialiska princip för all relevant verksamhet, alltså alla yrken där det finns misstanke om att en del av de verksamma endast deltar för lönens och pengarnas skull!

Sophämtning, post- och tidningsutdelning, latrintömning och dödgräveri är här några givna kandidater: I fortsättningen gäller alltså exempelvis att sopor endast får hämtas på ideell basis.

Andra kandidater är förstås alla de yrken en del utövare förvisso tycks trivas med, men andra utövare bevisligen far mycket illa av: Lärare, verkställande direktörer, läkare, sotare, obducenter, poliser, redaktionschefer sic! och många, många andra får hädanefter finna sig i att arbeta gratis. Då får vi andra reda på om det egentligen bara är pengarna de är ute efter! Så testa det ett tag, så får vi svaret. Gör folk allt det där av fri vilja? Eller är det bara för pengarnas skull?

Ana Udovics idé är i sanning genial!


Om författaren

Författare:
Samuel Sirén

Om artikeln

Publicerad: 04 jul 2002 16:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: