sourze.se

Ludde Sinclairs vedervärdiga leverne. Del 1

Detta är ett bidrag till Sourze Kulturs författarskola -"Skriv dig Hög". I slutet av varje månad väljer Annika Seward Jensen, förläggare Tiden Förlag, ett bidrag som får ett professionellt omdöme.

Del ett: Dinner with loved ones

Det var en mörk och stormig natt och Ludde satt hopkrupen i hallen. Han befann sig strax under garderobströskeln och plirade försiktigt ut över det blanka golvet. Nu kanske du undrar hur någon kan befinna sig under en tröskel. Det har sin förklaring i att Ludde till rasen var en silverfisk. Golvet låg blankt och fint framför honom. Han såg en läcker hög med hudrester ligga och slöa en bit bort och kilade raskt fram från under tröskeln och kastade sig över bytet. "Det här blir en bra söndagsstek" tänkte han belåtet och botaniserade vidare efter lite tilltugg. Ett långt hårstrå, en bit nagel och en stor hög damm fick bli dagens skörd och han travade muntert hem till sin lägenhet i centrala Silver Fish City som hade två rum och kök och dessutom låg precis intill en möglig vattenledning. Aaah. Fukt. Väl hemma i den rymliga lägenheten, langade han in maten i ett skåp och kastade sig på sin barrmadrass. Man måste ju vila innan släktkalaset. Snark puh. Snark puh.

Det var lite senare på kvällen och Ludde hade kammat sina känselspröt, tagit söndagshudfliken under armen och begivit sig hem till sin kära mor. Hon bodde inte lika fint och centralt som Ludde, men så är det i affärsvärlden, man måste ju trampa på vissa för att få vad man vill ha. Även om det är ens egen mor. Han kilade raskt genom stadskärnan, sa nej till några prostituerade gråsuggor nej för fan jävla gråsubbor! och kom in i slumkvarteren. Här var det torrt, ljust och inte i närheten av någon golvspringa där smarriga munsbitar kunde trilla ner från himlen. Tredje hålet från vänster, där bodde hans mor, två småbröder och gamla mormor. De blev naturligtvis överlyckliga över hans besök. De rusade mot honom och log vansinnigt. Hans mor tog andlöst emot söndagssteken och bar in den med vördnad. Det skulle sannerligen dryga ut den magra måltid bestående av en trästicka som hon försökt koka mjuk i lite saliv som hon bytt till sig på marknaden mot ett av sina känselspröt. Det ömmade fortfarande i hårbotten. Ludde slog sig ner i en bekväm stol som mormodern mödosamt försökt återvända till i några minuter efter att ha rusat upp vid synen av sitt barnbarn. Hon gnydde till lite och ändrade riktning, siktade in sig mot den lilla pallen vid utgången som deras husdjur brukade gnida könet mot, Ludde märkte ingenting.

Medan söndagssteken puttrade på spisen berättade Ludde för sina exalterade småbröder om det senaste aggressiva övertagandet han gjort och kastade juridiska termer runt sig som de små killarna slukade med hjärtan som svällde av kapitalistiska tankar där de bodde i den absoluta slummen. De drömde om att ligga vid ett fuktigt rör och suga i sig tåbira med sugrör medan slanka kackerlackor masserade deras många fötter. Mmm.

Middagen slukades Ludde tog större delen av steken och de andra fick uthungrade dela på hans medhavda hårstrå och varsin överbliven smula av steken. Familjen kunde inte riktigt tycka att han var ett svin. Han var ju ändå deras son/bror/barnbarn. Och han kom ju varje söndag med mat. Nå, nästan varje söndag. Okej det här var första gången på ett halvår, och förra gången hade han velat låna pengar och blivit så arg när han inte fick några att de hade sålt farfar för att skrapa ihop pengar till honom. Han skulle investera eller nåt. De vågade inte riktigt fråga vad som hänt med det, då de gärna ville behålla mormor.

Nåväl, Ludde putsade upp sig framför den gamla nötta spegeln och gjorde sin sorti. De andra tittade långt efter honom och kastade sig sedan över tallrikarna för att skamlöst slicka dem rena. Vilket familjeöde. Och allting på grund av Luddes hänsynslösa karriärsuktande, som jag ska berätta om alldeles strax.

Del två: Nasty bitch gör stan

Det var skönt att slippa från den skumma lilla lägenheten som luktade av gammal fisk och förpubertal ångest. Ludde kravlade med raska steg bort därifrån och begav sig till en av de hippaste klubbarna Silver Fish City kunde erbjuda: The Big Rockabalooo. Där sjönk han ner i en dallrig gelesoffa och beställde in en Absolut tåbira och började spana in brudarna. Han kände en enorm brunst smyga sig på och tvinnade beräknande ett styvt spröt. Aaah.. där vid bardisken stod hans ex, Fifi och åmade sig mot nån stor jävla bagge. Han gav henne en telepatisk diss och faktiskt skruvade hon på sig lite och kastade en blick runt omkring. Han duckade bakom en juccapalm för att undvika hennes stirrande och som av en händelse fick han syn på en läcker bak där mellan bladen. På andra sidan juccapalmen stod en riktig silverfiskgodbit och pratade med den kände festarrangören DJ Big Cock Roach.

Han ålade sig försiktigt fram bakom växten och råkade som av en händelse förstrött glida förbi. Han fångade hennes blick och blinkade. Hon kom av sig mitt i en mening. Han log sitt vinnande leende och hennes känselspröt vibrerade. Festarrangören blängde surt på Ludde men bländades då av hans intagande leende och stapplade förvirrat bakåt. Han hade redan förlorat läckerbiten som gick rakt in i Luddes famn och de skred ut på dansgolvet. Där inleddes någon slags invecklad svettig dans som skickade ut signalerna "nu är vi sociala så vi inte uppfattas som slampiga för att vi går hem och sexar loss med det samma". Ack detta hycklande samhällsmönster.

Efter cirka tio minuters ålande runt varandras glänsande kroppar hoppade de in i en ekoxetaxi och for hem till honom. Där hängav de sig åt allsköns snuskeri och vilda aktiviteter som skulle fått den ärtigaste personliga tränaren att blekna och fläkta sig. På morgonen lämnade den skamlösa slynan Luddes krypin med orden "Je suis une baguette sil vous plaît, mon petit bebe" och ett förföriskt leende. Ludde småskrattade en lång stund efteråt. Brudar som raggar genom att låtsas att de är franska utbytesinsekter var så patetiska. Men bra i barrbädden. Han hoppade upp och slet av en stor tugga av det gröna lagret på avloppsröret i hans vardagsrum och läste igenom dagens fall inför jobbet medan han mumsade.


Om författaren

Författare:
Kee Leong

Om artikeln

Publicerad: 22 jun 2002 13:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: