sourze.se

VM till nu. Ein, zwei, drei, vier!

Guldbyxor, en lila bikini, farväl till Henke und so weiter.

...och tyskarna maler och maler och maler.

Alfred grät. Jag höll mig. En snedträff. Stolpe in. Grattis Senegal!

Någon mer än jag som minns? Pojken med guldbyxorna? Jag snackar om TV-serien. Max Lundgren skrev boken. Det var en ung Harald Hamrell i huvudrollen. Drog upp sedlar ur högerfickan i sina gamla byxor. Han såg glad ut. Han såg ut som Anders Svensson, innan Senegal-matchen.

Tillbaks till Honkens gamla polare, stolparna. Tillbaks till Anders Svensson. Tänk så här: Innerskruv. Eller jordbävning under tiden bollen är i luften och planen flyttas en decimeter åt rätt håll. Snurrfinten innan skottet förresten. Wow!

... och tyskarna maler och maler och maler.

Undre halvan är en autostrada för brassar. Grattis till finalplatsen!

Gång på gång visar SVT och TV4 Ravellis avgörande straffräddning mot rumänerna 94. och då börjar jag undra igen. Vem är hon? Kvinnan med den lila bikini-överdelen, hon som står bakom målet.

Nästa VM får de fan ta sitt förnuft till fånga och dra ner på Champions League och träningsmatcher med landslag. Slit inte ut stjärnorna! Förvandla inte fotbolls-VM till ett hockey-dito där stjärnorna inte är med. Exempel på grabbar vi ville sett mer av: Zidane, Beckham, Ljungberg... Halvskadade allihop. Precis som VM!

... och tyskarna maler och maler och maler.

Jonne ringde och sa att hans senaste brud fullkomligt dyrkade Mjällby. Han trodde det var bringan som var orsaken, men det var det inte. "Fan, hon trodde att han lirade både i Skottland och i Superettan."

"Superettan? sa jag"

"Ja, hans eget lag, Mjällby, otroligt."

Jonne ljuger ofta. Hade det varit sant hade han gjort slut, det har han inte. Å andra sidan kanske hon har en lila bikini-överdel?

... och tyskarna bara maler och maler och maler.

På tal om Mjällby. På tal om Mjällby. Smält ihop honom med Mellberg och vi har framtidens försvarare, som dessutom skulle kunna lansera en helt ny fotbollsfrilla: Oljan Mjällberg!

Vi svenskar behöver en färgstark kille á la Ricky Bruch med stort ego och attityd! Hur ska man annars förklara att svenska folket tycker att Zlatan varit bäste svensk i VM? Mer Zlatan i svensk idrott! För zatan!

... och tyskarna maler och maler och maler.

Jag är bara en enerverande soff-expert. Lars-Tommy kan två universum mer än jag när det gäller fotboll, men jag håller med SHQ, det är dags att säga adjö nu. Lämna över, ni har skött er bra. Men nu börjar vi om va?

Håret är borta, men smajlet är kvar. Mannen som brukade inleda varje mening med "Jag menar..." Nu ska han sluta i landslaget. Jag går ner på knä, ser underdånig ut och säger: "Tack Henke! Hemma hos mig och Jonne är du alltid kung!"

Brasilien i final alltså. Och på andra sidan? snälla sourze-redigerare, hjälp mig med prepositioner och stavning här Die totale weisse fussball-maschine!

... och tyskarna maler och maler och maler.


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 17 jun 2002 14:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: