sourze.se

Bidrag till silikonbröst kräves!

Inte till själva operationen, utan till dom faktiska omkostnader det innebär att vara stolt ägarinna till ett par kuddar modell large.

Det torde inte ha undgått någon att det är valtider, jaja det är snart september, och löftena som ska locka nya väljare har inte låtit vänta på sig. Själv sitter jag i spänd förväntan över vilket parti som ska bli först - inte bara i landet, utan i världen - med något som kan bli en revolution. Inte bara för alla privatkliniker med försköning som specialitet, utan främst kunderna som vänder sig till ovannämda kliniker.

Nu kommer säkert en och annan fet, ful feminist att sätta nutriletten i halsen, men jag kastar mig handlöst över branten till stupet och kräver; Bidrag till silikonbröst!

Det är inte så dumt som det låter, gott folk. Kvinnorörelsen har sedan urminnes tider krävt att mensskydd ska subventioneras med en luddig formulering om att kvinnor inte kan rå för det månatliga röda helvetet. Som om män skulle rå för att det växer hår i både deras öron, näsa och ansikte? Jo jo, deras kostnad talas det tyst om och är nästa krav jag kommer ställa till våra kära politiker. Men min kravlista är lika lång som Al Qaidas och jag återkommer till den punkten vid senare tillfälle, för nu handlar det om bröst.

Stora bröst. Runda bröst. Hårda bröst. Bröst som män vill sätta tänderna i för att sedan aldrig sluta vuxendia. Numera finns dom inte bara i fablernas värld, utan sitter på en kvinna nära dig. En del bara tillgängliga via magasinens mittuppslag medan andra klämmer ihop näsan på lyckligt utvalda män. Så långt, allt gott. Men det kostar. Inte bara det tillfälliga utlägget när man köper sig ett par oavsett om köpet äger rum på gatan eller på klinik. Nej, det är en livslång kostnad.

Som nyopererad gör det ont. En smärta som får en rotfyllning att te sig som en bruten lillfingernagel. Brösten är hårt bandagerade för att inte ramla hitten om ditten och sömn utan bedövningsmedel är inte att tänka på. Eftersom det tar upp emot en månad av sjukskrivning lugn, det behöver du inte betala själv, det står staten för innan du är tillbaka i gamet innebär det att väsentliga mängder medicin måste inköpas. Alvedon, Doleron och Veronal, som är långt ifrån gratis. Fråga vilken pensionär som helst. Det kan tyckas som en petitess, men lugn, det kommer mera. Många bäckar små.

Det har Estelle Lauder tagit fasta på. Är du medveten om vad hennes hudcreme med aha-syra kostar? 398 spänn burken! 398 sketna kronor för att bibehålla spänsten och lystern. Burkjäveln är dessutom ynkligt liten och räcker i bästa fall en månad. 398 gånger 12, per år, och det bara för poleringen. Tillkommer gör också kostnaden för vaxning. De små fina hårstråna som har lust att sprida sig över dom mest olämpliga ställen tar ingen hänsyn till att det är liljekullarna dom invaderar. Att dom inte skäms när dom stör perfektionism på detta vis.

Nu är du uppe i nätt summa av - förutom själva ingreppet som kostade 30 papp - 6000 per år, enbart i underhållskostnad. Då är inte förnyelsen av garderoben inräknad. Först och främst måste det inhandlas en storlek större tröjor/toppar men också ett nytt, mer vågat snitt när det gäller urringning. För, hur kul är det att ta livet av sig, om man inte kan höra snacket efteråt? Det är en sanning som absolut kan appliceras här. Dessutom är det en klar fördel om du kan hålla en jämn fin solbränna året runt. Solarier rekommenderas vanligtvis inte, men är nog nödvändigt om du bor i Norden. Hur snyggt är det egentligen med två vita badbollar som är omgärdade av ett hull lika vitt? Kontraster skapas av nyanser, så 48 gånger 40 kr per år i solariekostnad får du varmt räkna med.

Sen är det en massa engångskostnader som jag inte tänker fördjupa mig djupare i, men som ända måste räknas. Sover du på mage måste det inköpas nya mjukare madrasser. Alla gamla raffset och bh:ar måste kasseras för att ersättas med nya. Eventuell breddning av dörrar, beroende på om du går in framlänges eller sidledes och gummiskydd för knäna, eftersom du titt som tätt slår i knäna när din tunga framvagn tippar omkull balansen.

Som sagt, det kostar att ligga på topp. Och det är en topp som är väl värt sitt pris. Frågan är bara vem som ska betala? Jag tycker att vi alla till mans, ska börja uppskatta det vackra omkring oss och se till så att dom som är modiga nog att göra ett självständigt val, inte ska behöva betala hela kakan själva. Så jag kräver: Bidrag till dom starka som vågar skaffa silikonbröst!


Om författaren

Författare:
Lena Vikberg

Om artikeln

Publicerad: 17 jun 2002 12:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: