sourze.se

Svar till Samuel Sirén

Jag tar det punkt för punkt.

Samuel Sirén ställde fyra frågor i sin artikel "Sourze-redaktionen in i frysboxen". Jag besvarar dem en och en.

1. Av vilken orsak har Sourze.se:s redaktion frångått sina publicistiska regler i just detta fall?

Svar: Vi har inte frångått vår publicistiska policy. David Olssons text är ett solklart fall av satir. Dessutom är Horace en i högsta grad offentlig person. Men visst är det en hård och ganska plump satir, det håller jag med om.

2. Är det fråga om ett permanent avskaffande om regeln mot grova personangrepp?

Svar: Nej.

3. Har frångåendet av de publicistiska reglerna något samband med att Sourze.se:s redaktion tidigare på ledarplats entusiastiskt anslutit sig till tramsandet om Horace Engdahls yttrande?

Svar: Vi har som sagt inte frångått vår publicistiska policy. Och vi kommer glatt att tramsa vidare på ledarplats. Om allvarliga saker, fåniga saker, angelägna saker, roliga saker, tråkiga saker och djupt rörande saker.

4. Är det numera fritt fram för alla Sourze.se-skribenter att posta artiklar, bilder etc i samma genre, som handlar om helt andra personer offentliga, halvoffentliga eller inte offentliga alls, såsom exempelvis Sourze.se:s redaktion?

Svar: Vi har inte ändrat på vår policy. Med andra ord är det helt okej att skämta med vem som helst. Mig, till exempel. En plump satir är inte samma sak som ett grovt personangrepp. Men givetvis handlar det om avvägningar. Och uppenbarligen delar inte Samuel redaktionens åsikt i den här frågan.


Om författaren

Författare:
Kalle Dixelius

Om artikeln

Publicerad: 14 jun 2002 17:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: