sourze.se

Krönika: Uppdatera bibeln!

Bibeln kryllar av direkta faktafel och vetenskap som i dag är förlegad. Utvecklingen går framåt. Många gamla teorier har man fått förkasta eftersom forskningen framskrider.

Vad har man idag för belägg att i bibeln påstå att en kvinna som fött en flicka är oren i två veckor, medan en kvinna som har fött en pojke bara är oren i en vecka? Det här är onekligen ett fall för Jämställdhetsombudsmannen. Ingen annanstans än i bibeln kan man lägga fram ett sådant påstående utan att redogöra varför det är så. Är det någon som i dag tror att man skulle få en enda läkare att gå ed på att det förhåller sig så?

En äldre metod att bota personer med psykisk ohälsa var att driva ut de onda andarna och överföra det onda till grisar. Skulle någon arbeta på det viset idag skulle den svenska lagstiftningen sätta stopp. Utövaren i fråga skulle bli dömd för kvacksalveri. Man får inte utge sig för att kunna bota psykiska sjukdomar om man inte har läkarlegitimation och arbetar efter känd adekvat praxis inom läkarvetenskapen.

Mycket i bibeln haltar. I första Moseboken, Genesis står det: Jorden var öde och tom, djupet täcktes av mörker och en gudsvind svepte fram över vattnet. Det luktar antivetenskap om den här meningen. Hur kunde jorden vara öde och tom då det fanns vatten? Där det finns vatten, uppstår det alltid liv. Vem köper den här den här "storyn" idag?

"Gud är god och allsmäktig" är en mening som man hört många gånger. Vad hade amerikanarna i Vietnam att göra, ryssarna i Afghanistan och Boeingplanen i World Trade Center? Varför lät den allsmäktige gode Gud Fader skapa människor som Stalin och Mussolini? Det sägs att Gud inte finns på jorden utan betraktar sitt verk utifrån, då borde han ha en mycket god bild om vad som händer. Tankarna om Tredje Riket hade han kunnat grusa för Hitler genom att stämma i bäcken i tid.

Beträffande guds skapande av jorden finner jag teorin om Big Bang mer trolig, däremot tror jag att de ortodoxa kristna till slut kommer att få rätt om domedagen, men inte med dess motivering. Ett totalt kärnvapenkrig är domedagen i modern tappning! Skriv gärna in den profetian i nästa reviderade utgåva av Bibeln.


Om författaren

Författare:
Anki Lundberg

Om artikeln

Publicerad: 12 jun 2002 11:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: