sourze.se
Artikelbild

Summarn kummar

Jag har blivit hoppetofsflicka med hårspännen bakom öronen och vinkork i fickan. Försommaren är kvalmig och het. Havet är krusat ända bort till kalkbruket i Slite, vid horisonten.

- Här har ni det ju fint! säger enda kunden på dagen och nickar ut mot naturen.
- Sämre arbetsmiljö kan man ha, svarar jag invant.
Det är dött. Vi dansar polska i kallskänken och ser på fotbolls-VM i varmköket. Timmarna sniglar sig fram. Chefs-Björn käkar entrecôte på uteserveringen så det inte ska se helt tomt ut.

Vi laddar inför sommaren. Provkör ölpumparna, pluggar in vinlistan och smakar oss igenom menyn. Om två veckor kommer det att ringla köer ända ut till dörren med badbyxpojkar, glassugna barn och hungriga pensionärer på bussresa. Det kommer att bli dricks och springnotor, vinst och felinslag. Det kommer att bli överfulla sopcontainrar eftersom ägarna till miljonsommarstugorna inte har råd att betala sophämtning och häpna miner över att närmsta bankomat ligger tre mil bort och allt blir plötsligt pittoreskt. Lammen som bräker i hagen och snart kommer att flytta till Stockholm inplastade och förpackade. Den spännande dialekten som låter så härligt utländsk. De exotiska bensinpumparna som bara tar gamla hundralappar. Flyktingmottagning Gotland slår åter upp sina portar för att ta emot de flyende skarorna från städernas miljonprojekt
Sommaren är på väg!
Summarn kummar!


Om författaren

Författare:
Anna Noren

Om artikeln

Publicerad: 07 jun 2002 10:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: