sourze.se

Det är inte över än, Nigeria

Ni måste vinna över England.

Hur det än går i matchen mellan ärkefienderna England och Argentina är Sverige inte färdiga för vidare avancemang förrän slutsignalen går på förmiddagen onsdagen den 12 juni. Därför vilar ett tungt ansvar på Nigerias axlar.

Sverige får det svårt mot Argentina som definitivt har siktet inställt på VM-final. De ojämna svenskarna måste skärpa till sig ordentligt, det går inte att lita till turen jämt. Fredrik Ljungberg är en lysande stjärna i Arsenal, men i landslaget fungerar det inte lika bra. Om det beror på hans skada, lagkamraterna eller förbundskaptenerna kan vi bara sia om. Henrik Larsson däremot är en slitvarg som rättvist fick dubbel utdelning.

Jag vill alltså se fler volter av Julius Aghaowa. Gärna två-tre gånger. Och Taribo West, som kämpade som få, blev skadad men kom in på plan igen. De kan överraska och gör det ofta riktigt bra. Så tyvärr, Svennis, det blir ingen promenadseger. Du får åka direkt till Rom efter VM.

Jag avslutar med ett citat från min 5-årige son Fredrik som har gått några gånger på fotbollsskola. Apropå de svenska spelarnas stundtals förvirrade spel där flera spelare stod på samma ställe:

"Ni måste sprida ut er!"

Något att tänka på, Lars-Tommy & Co.


Om författaren

Författare:
Sanna Parkell

Om artikeln

Publicerad: 07 jun 2002 12:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: