sourze.se

Proud pussy goes scared

Som feminist är det ju viktigt att vara stolt över sitt kön. Gissa då om jag blev glad då jag besökte en examensutställning för formgivare och hittade "Proud Pussy - ringen"!

Häromveckan var jag och besökte Beckmans design och reklamskola i Stockholm och tittade på deras examensutställning. Otroligt imponerande såklart. En utav studenterna hade tillverkat en typ av ringar i silver som drog mycket uppmärksamhet till sig bland besökarna. Ringarna var utformade som ett kvinnligt könsorgan och klitoris syntes som en liten rosa pärla. De var jättevackra och alla såg lite olika ut, precis som verkliga kön. Folket på utställningen verkade överförtjusta. Och visst var det en upplyftande hyllning till vårt namnlösa kvinnliga kön. Namnet "Proud Pussy" gjorde de hela ännu häftigare och härligt kaxigt. Den begåvade formgivaren hade verkligen en marknad redan!

Några dagar senare hör jag om en 13-årig flicka som blivit utsatt för gruppvåldtäkt på en fest. En absurd tanke väcktes inom mig. Tänk om den här flickan hade haft en sådan ring på sig. Det hade inte ändrat någonting. Den kaxiga ringen kunde inte göra något motstånd mot de brutala pojkgänget. Hennes liv är förstört på grund av att hon var på fel ställe vid fel tillfälle och var just kvinna. Hur stolt är hon idag över sitt kön? Nä, hon är antagligen livrädd för sitt kön. På ett hemskare sätt att någon människa ska behöva har hon lärt sig hur farligt det kan vara att vara just kvinna. Rädslan har antagligen övermannat stoltheten.

Sen kan jag vara hur stolt som helst med min "Proud-Pussy" - ring. På vägen hem från festen genom den mörka tunnelbanegången kommer rädslan ändå bränna min hud under min vackra stolta ring.

Jag önskar det inte vore så.


Om författaren

Författare:
Caroline Persson

Om artikeln

Publicerad: 06 jun 2002 16:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: