sourze.se

Myspys i bubbelbadkaret

Varje fredagskväll tänder vi värmeljus och öppnar en flaska vin. Sedan kryper vi ner i det varma vattnet och sätter igång.

När vi skissade upp vårt nya badrum bestämde vi oss för att ersätta det vanliga emaljkaret med ett stort massagebadkar. För att det skulle komma till sin rätt fick det bli helkaklade väggar, klinker med golvvärme och ny inredning. Allt valdes med stor omsorg och det känns verkligen helrätt varje gång jag går in där.

Min man och jag badar helst när barnen sover. Det är ett speciellt sätt att avsluta arbetsveckan och inleda helgens aktiviteter. Ett utomordentligt tillfälle att vara man och kvinna, att ägna sig åt varandra.

Med en öppnad och välkyld flaska halvtorrt vitt vin och två glas i handen smyger vi upp för trappan. Först plockar vi undan barnens badleksaker, det är ju inte så romantiskt att sätta sig på en båt!

Under tiden som badkaret fylls, tänder vi värmeljus och ställer på den kaklade hyllan strax ovanför badkarskanten. Om man tar ordentligt varmt vatten från början håller det värmen i över en timme. På handdukstorken hänger varsin handduk som blir behagligt varm tills badet är avslutat.

I halvmörkret klär vi av oss. Sakta sjunker kropparna ner i det varma vattnet och med varsitt glas vin i handen skålar vi. Den som sitter vid ryggmassagen lägger sig ordentligt till rätta för att få maximal effekt när vatten och luft börjar pumpa runt i systemet.

När man är stel i nacken känns det bättre efter bara några minuter. Vattenmassage är underbart skönt och sägs dessutom vara bra mot celluliter, så det känns bra att förena nytta med nöje.

Snart byter vi plats. Karet är stort, men vi har hela tiden kroppskontakt. Det bjuder in till massage av fötter och mer intima kroppsdelar. Ångan stiger hela tiden upp från vattnet.

Ibland är det skönt att klättra upp i sittbrunnen och svalka av sig. Med handduschen kan man skölja bort svettdropparna, stanna upp en stund och samla nya krafter.

Grannarna hummar och menar att det snart blir ett fjärde barn i familjen Parkell. Men ärligt talat, vi vågar inte. Då blir det ingen tid över till besök i bubbelbadkaret.

Jag vill tacka Westerbergs som tillverkar utomordentliga bubbelbadkar och IKEA som hade alla delar vi behövde i just den badrumsserie vi tyckte bäst om. Hemtex reade handdukarna som vi hade sett ut, så nu har vi två nya fräscha uppsättningar. Comfort lyckades annonsera om den snyggaste lampan och perfekta handdukstorken när vi hade gett upp hoppet. Sedan gjorde förstås Magnus, Patrik och Jörgen ett suveränt arbete. Det är värt varenda krona.


Om författaren

Författare:
Sanna Parkell

Om artikeln

Publicerad: 03 jun 2002 11:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: