sourze.se

Stöld, arv eller obetalda skatter

Goda råd inför framtiden.

I skolan delades det i veckan ut några foldrar med knepiga tänkvärda råd och tankar som till exempel "Bättre fly än illa fäkta", när skulle man få användning för det rådet? Själv har jag några råd inför sommarlovet och framtiden och mina råd är betydligt mer realistiska och användbara än råden i foldern.

Mitt första råd är välkänt och är även det viktigaste; Se till att bli rik - helst ärligt, om inte så på vilket sätt som helst! Lyckas ni komma över pengar på ett ohederligt sätt ska ni inte hamna i grubblerier och börja dagtinga med ert samvete. För det ska ni ha klart för er att ingen, absolut ingen, i det här landet har blivigt egenhändigt rik, det är antingen STÖLD, ARV ELLER OBETALDA SKATTER.

Lyckas du få ett jobb i sommar på IKEA, se åtminstone till att få med flytande tvål från personalutrymmet, så du håller nere dina utgifter. Stjäl allt du bara orkar bära hem, för det är absolut inget farligt att stjäla från en arbetsplats. Du kan aldrig, aldrig, få sparken från ett jobb på grund av brott mot bestämmelserna, utan endast för att du åker fast! Så se till att du inte åker fast!

Men skulle du ha otur att ertappas med hockeytrunken fylld med verktyg som det står graverat "Vägverket" på, så häng inte läpp, för du ska veta att det finns ingen människa som är så dålig att han inte kan bli sämre.

Och till dig som lyckas hålla dig undan från arbete i sommar. Du som ligger i solen och njuter av att uppbära lön från A-kassan. Du har en viktig uppgift i sommar, du ska låta hjärnan vila. Ägna inte tid åt algebra, fotosyntesen, sanserifer, kerning, assonanser, blankverser och html-koder. Blicka bakåt och tänk på de gamla grekerna. De var ett sunt folk, de krånglade inte till tillvaron. De visste att stranden var till för löparen och havet för simmaren.


Om författaren

Författare:
Anki Lundberg

Om artikeln

Publicerad: 29 maj 2002 11:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: