sourze.se
Artikelbild

Domarjävel!

Nu har vi skrikit färdigt. Dags för en stående ovation. Hylla domarna!

Jag gör det själv emellanåt. Sitter där och skriker "domarjävel". Ibland för att de uppenbart dömt fel, men oftast för att signalen/den uteblivna signalen är till nackdel för det lag som JAG håller på. Så jag är mer "jävel" än domaren. Detta är mitt förlåt. Förlåt.

I ett lag spelar elva snubbar samtidigt om nu inte Schwarz blivit utvisad. En, eller två, av dem kan göra misstag, försvinna, och ändå komma undan. Om en elftedel är rutten märks det inte okej, målvakten undantagen då. Är däremot en elftedel lysande hyllas han. Men domaren, that man is alone! Ett misstag, en black-out, och det regnar "DOMARJÄVEL" från läktaren. För att inte tala om vad spelare, tränare och media har att komma med efter matchen. Brrr...

Detta är inget försvarstal, snarare en uppmaning till sans och eftertanke. Domare är också människor. Lugna ner er, du med MICKE! Visst dömer de fel, tokar till det och förtjänar kritik, absolut. Men, handen på hjärtat, hur många procent av kritik och "KÖP LINSER" är berättigade? Domarna förtjänar mer beröm. Fast det finns ett sorts Moment 22 här. Är de riktigt bra så märks de inte. Matchen flyter och mannen med pipan joggar runt som en osynlig ande. Därför är det lite skoj att Pierlugi Collina Jonne hävdar bestämt att han var med i "Gökboet" blivit en superstar. Till och med intressant för sponsorer fast den diskussionen tar vi en annan gång. Bra Collina! Förvandla er till de hjältar ni är!

På tal om hjältar. Jack Taylor. Jag går ner på knä. VM-final mellan Västtyskland och Holland. Året är 1974. Avspark. Holländarna trissar totalfotboll, tyskarna får inte låna den, poff-doff-koff så är Cruyff i straffområdet. Tyske backen Berti Vogts tror det är lugnt, första minuten och hemmaplan, smackar ner Cruyff. PIIIIIIIIIIP! Jack Taylor dömer straff! I första minuten!! I en VM-final!!! MOT Västtyskland!!!! I Västtyskland!!!!! Hörde jag någon skrika "STAKE"?


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 29 maj 2002 09:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: