sourze.se

Så här är testet upplagt!

Givetvis ska du få svar på dina frågor, Daniel.

Testet är utarbetat av åtta doktorander på Uppsala universitet under min ledning. Forskningen som finansierats av medel ur Knut och Alice Wallenbergs jubileumsfond har haft som övergripande mål att hitta tvärvetenskapliga strategier för de akademiska disciplinerna sociologi, musikvetenskap och statvetenskap. Internationella handelshögskolan i Växjö drog sig ur sen de förstått att vi skulle publicera resultaten i "The Journal for Politics and Record Collecting" istället för "Journal of Empirical Record Collection Analysis".

Testet du läst - som man förresten hittar här: www.sourze.se/default.asp?itemid10144557 - är ett derivat av våra publicerade slutsatser och därför har det vissa luckor. Jag beklagar.

När jag tittar på dina resultat ser jag att du tillhör en kategori som vi inte ägnat tillräcklgt stor uppmärksamhet.

En hypotes vi jobbade utifrån var att de vänsterproggare som hade stora vinylsamlingar INTE köpte upp sig på nya proggsamlingar på cd, utan att dessa var förbehållna välsituerad medelklasshöger som blivit lite nostalgisk över sin radikala ungdom och de skivor de sålt alternativ faktiskt slängt! under åttiotalet och därför tjackat "Progghits".

Vi hade fel och måste ge oss i kast med att studera denna anomali.

Nämligen den trogna, och äkta proggaren.

Resultaten ur del 2 kan jag enkelt analysera.

Vår hypotes att endast Leif Pagrotsky äger "First Band on the Moon" visade sig vara felaktig.

"Master of Puppets" är den första politiska metalskivan undantaget "Run to the hills", förebådande sydamerikansk indianmetal och gör dig därför vänster. Det stämmer, misstänker jag.

Att äga "London Calling" men inte "Sandinista" straffar ut dig från möjligheten att vara äkta Clash-vänster. Jag beklagar.

Det börjar med "The Wall", sen går man vidare till rollspel,
dataprogrammering för att sluta som medlem i MUF. "The Wall"; är nördhögerns nationalsång. Ett manifest mot statlig kontroll och skatter.

SAF-anarkism. Usch. Som symbol har de valt bålverket mot kapitalismen-muren. Hur tydlig kan man bli?

Att du äger "Spiceworld" kan jag inte förklara vetenskapligt. Den enda teori jag har är att någon gammal flickvän/lillasyster glömt den.

"För Full Hals" är världens bästa proggplatta. Hedrar dig att du har den.

Bästa hälsningar


Om författaren

Författare:
Martin Aagård

Om artikeln

Publicerad: 28 maj 2002 17:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: