sourze.se
Artikelbild

"Hjälp annars dör jag"

Hon sa att hon skulle ta till drastiska åtgärder. Jag visste fan inte vad jag skulle göra.

Mitt arbete går ut på att sitta och ringa in pengar till en välgörenhetsorganisation. Det var en helt vanlig arbetsdag när jag satt och ringde som det hände. Ett av mitt livs värsta telefonsamtal. En kvinna svarade, jag minns inte hennes namn men dock att hon lät förkrossad:

- Hejsan. Jag heter Navid och ringer från...
- Hej. Jag känner igen dig. Det var du som ringde förra året också. Eller hur? Det är du va?
- Ja, det stämmer. Jag tänkte tacka dig för ditt bidrag och ber...
- Du. Du måste hjälpa mig. Jag vet inte vad jag ska göra.
- ???
- Jag har just fått diagnosen cancer och jag har berättat det för min dotter och hon är jätteledsen och jag har ingen att prata med och mitt liv är i spillror och jag kommer att göra någonting drastiskt och jag vet inte vad jag ska göra och min dotter, jag tror att hon hatar mig, och jag hatar mig och jag vet inte om jag kommer att överleva och jag har ingen att prata med finns det ingen man kan prata med jag behöver det...
- Ta det lugnt. Gör ingenting förhastat. Vill du att jag ska ringa någon. Du behöver nog prata med någon innan du bestämmer dig för att göra någonting.
- Hjälp mig. Jag måste göra någonting. Jag dör annars. Jag kommer att...
- Gör ingenting. Vänta lite. Du ska få ett nummer till en telefonjour. Vänta jag ska slå upp det i Gula sidorna.
- Jag måste få prata med någon.
- Ok, här är numret. Det är ******. Dom vet vad du ska vända dig. Jag lovar att det ordnar sig. Lova att du inte gör någonting förrän du pratar med dom.
- Ja, okej. Tack för hjälpen.
- ...
- Hej då.
- Ta det lugnt nu. Hej då.

Civiliserat land? Tekniken går framåt? Ett av världens mest framstående länder inom IT? ÄT MIN SKIT SVERIGE. ÄR DET SÅ HÄR MAN BEHANDLAR SINA INVÅNARE. ATT EN KVINNA SKA BEHÖVA VÄNDA SIG TILL EN RUTTEN JÄVLA TELEFONFÖRSÄLJARE FÖR ATT PRATA. ATT EN KVINNA SKA VARA NÄRA ATT TA LIVET AV SIG FÖR ATT HON INTE HAR NÅGON ATT PRATA MED. NY MOBILTEKNIK VAR OCH VARANNAN MÅNAD. HÄFTIGT. DEN HÄR KVINNAN STOD PÅ RUINENS BRANT, VAR NÄRA ATT TA LIVET AV SIG. OK JAG SKA LUGNA NER MIG.

Jag påstår inte att jag har räddat livet på någon. Har jag kunnat hjälpa till så är jag jätteglad för det, men så här ska det inte vara. Det finns tusentals människor som den här kvinnan. Människor som inte har någon att prata med. Människor som glömde att investera i aktier, som inte har den senaste mobiltelefonen, utstötta från samhället. Borde det inte göras en insats mot detta?


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 18 maj 2002 08:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: