sourze.se

Transorna i Tallin

Eller varför Fredrik Lindström är en mycket bättre människa än Pernilla Wahlgren.

Transorna a.k.a Swiss-Air of 62 kommer att vinna the Eurovision Song Contest men det begriper inte Pernilla Wahlgren.

I SVT:s eurovision-song-contest-preview dissar Pernilla Wahlgren Sloveniens bidrag, som består av tre transvestiter i flygvärdinnedräkter fullständigt nödvändigt underbara! med uttalandet: "jo, det är ju kul med After Dark och allt det där, men Christer Lindarw är ju snygg". Ett uttalande värdigt endast den som blivit vald till Sveriges sexigaste i Café. Utseende är allt. Givetvis ska man inte få sjunga, ännu mindre delta i en tävling som Melodi Grand Prix, om man inte är SNYGG. Är det därför du inte är med Pernilla? Det där med transor kanske träffade little too close to din testosteronbreda käklinje.

Du har verkligen, VERKLIGEN, inte fattat någonting. Jag kan sträcka mig till att du har rätt att tycka att de inte är bra, fair enough, men ååhhh! "Christer Lindarw är ju snygg" det är lika passé som axelvadd-försedda läderkavajer behängda med nazistliknande symboler i brilliantslipat glas. Det är inte ens lite coolt 80:s, som väl är back in style, det är inte fräscht provocerande, det är inte ens folkligt riktigt, det är bara oroväckande inskränkt och illaluktande konservativt och bedrövligt för någon som är en role-model för många och dessutom mamma till tre barn.

Jag gillar inte Pernilla Wahlgren, främst av samma anledning som jag inte gillar Carola, nämligen att de inte utstrålar en enda grad värme. Båda två har byggt upp sin karriär på folkets kärlek, Lill-Babs light liksom. Schlagerfestivaler och misslyckad utlandslanseringar Stock, Aitken & Waterman och Bröderna Gibb, remember, musikaler och folklustspel för hela slanten, men helst vill de vara sexiga båda två. Utom till jul då de softade linserna och tindrande barnen plockas fram och det bakas och kläs granar. Men de kan plocka fram varje rekvisita i boken, det hjälper inte, de framstår ändå i mina ögon som fullständigt iskalla. Talang har de förvisso båda två men noll utstrålning. För visst är de duktiga, och som de kan sjunga sen och Pernilla kan ju dansa också och visst är det ett sundhetstecken att en mogen, rågblond trebarns-mamma blir vald till årets sexigaste. Nu kan väl ändå inte ni feminister klaga, hon är ju en vanlig kvinna, inte någon ouppnåelig, retuscherad, av silikon fullpumpad, IQ-befriad wannabee. Det måste ju vara det optimala, den vanliga kvinna, Mamman är också den sexigaste. Mission accomplished.

Nä, Carola må vara hur kristen som helst, ha tretusen fadderbarn och ställa upp på välgörenhetsgalor och dela ut cd-skivor till hemlösa until she choke on her own förträfflighet och Pernilla kan låtsas vara en fantastisk tre-barns mamma och skådespelerska slash sångerska slash musikalartist och ge barn men för livet tillsammans med sin bror varje helg i det vedervärdiga barnprogrammet Nicke & Nilla Dr Mugg och Kapten Filling, DET är ett riktigt barnprogram och jag har förlorat mig själv i en alldeles för lång meningen, men det hjälper inte eftersom deras hurtfriska leenden aldrig når ögonen. Kolla det nästa gång ni har oturen att se dem på teve eller i någon tidning.

De är båda i total avsaknad av det som de förespråkar mest, nämligen genuint äkta känslor. Givetvis vet jag inget om det eftersom jag inte känner dem, but Im in a shitty mood och de är i alla fall fullständigt oförmögna att förmedla dem om de nu har några. De är så upptagna med att VERKA bry sig att de inte märker att stark-ensamstående-mamma och empatisk-allround-artist-fernissan inte ens är skindeep.

Och alla ni som redan har börjat slipa på överlägsna kommentarer om att man ska stå över personangrepp , save it, jag skriver om vad jag vill, när jag vill. Det är kvinnlig styrka till skillnad från det som PeeWee håller på med.

PS. Lika illa som jag tycker om Pernilla Wahlgren lika bra tycker jag om Bert Karlssons insats i preview-programmet. Han svär så det osar, vartannat bidrag får omdömet "nä fy fan" och när han sågar Sloveniens flygvärdinnor med uttalandet "de skulle inte ens platsa som nitlotter i ett böglotteri" skrattar jag högt. Tyvärr, jag kan inte förklara varför. Men jag erkänner det, vilket visar på sjukdomsinsikt, så nåt hopp finns det nog. Och Fredrik Lindström är givetvis en bättre människa än Pernilla Wahlgren eftersom han älskade flygvärdinnorna.


Om författaren

Författare:
Kajsa Kallio

Om artikeln

Publicerad: 14 maj 2002 08:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: