sourze.se

Sourze policy

Svar till Lena Vikberg från redaktione




Det finns några policys som vi på Sourze försöker hålla oss till för att göra vår tidning så bra som möjligt. Vissa måste vi vara extra noggranna med eftersom det handlar om vad som är lagligt eller inte. Andra kan vi göra undantag från ibland när vi bedömer att det är bäst.

Lena Vikberg tar i en artikel idag upp ett par av våra policys: vilka som får skriva anonymt och vilka som kan vinna pris för sin artikel på Sourze.

Sourze policy vad gäller att skriva anonymt är:
man inte får göra det såvida inte särskilda skäl finns. Vi gör alltså en bedömning från fall till fall när någon ber att få slippa skylta med sitt namn på en artikel. På senare tid har vi t ex publicerat ett fåtal artiklar som handlar om sex där författarna fått vara anonyma eftersom texterna varit
personliga och ulämnande på ett sådant sätt att författaren inte vill att man skall förstå vem som har skrivit. Av de mer än 6000 artiklar vi har publicerat sedan lanseringen den 8 januari 2001 är det max 20 artiklar där författarna varit anonyma.

Sourze policy vad gäller vem som kan vinna pris som mest lästa artikel hänger ihop med vår policy om att betala för att publicera artiklar på Sourze. Den är enkel:

Den som ber oss om att få skriva får betala dvs, i normalfallet, går in på www.sourze.se själv, fixar ett lösenord och skriver en artikel i formulären
på "min sida" på sajten och klickar "publicera".

Eftersom redaktionen ibland ringer upp intressanta personer vi vill ska skriva på Sourze, har vi bestämt att den som vi på Sourzes redakion ber skriva en artikel på Sourze slipper betala.

Alltså: De som betalar kan vinna. De som inte betalar kan inte vinna.

I höstas gjorde vi ett undantag när vi gav en ung tjej i Abrahamsbergskolan i Stockholm pris trots att vi hade bett henne skriva. Det var ett rent misstag från vår sida. Men man lär sig som sagt av sina misstag och det gäller inte längre.

Nyligen har vi infört en ny grej på Sourze: Sourzenyckeln. Att ha Sourzenyckeln betyder att man inte behöver passera redaktionen för att kunna publicera en artikel utan har fått förtroendet att göra det helt själv, när som helst. Varje månad kommer vi ge några personer detta privilegium. Vissa kommer vara "vanliga" sourzeskribenter som betalat och som därför kan vinna pris. Andra kommer vara personer som vi ber om att skriva, som inte betalar
och som därför inte kan vinna pris.

Lycka till med skrivandet!

Hälsningar Ann Söderlund och sourzeredaktionen


Ps. Vissa skribenter har förresten sitt riktiga namn under texten, men de har valt att ha en anonym mejladress. Då har de också sourze.se i slutet av sina mejladreser. De mejlen kommer förresten fram till oss. Ds


Om författaren

Författare:
Ann Söderlund

Om artikeln

Publicerad: 08 maj 2002 15:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: