sourze.se

En uppsägning till sommaren

Vad skulle du göra om du blev uppsagd från jobbet så här års?

Företaget gick bra - men inte tillräckligt bra med tanke på vad marknaden krävde. Därför skulle några sparkas. "Jag tillhör själv de som ligger i farozonen", berättade killen för sin kompis. "Risken är 50-50 att jag får gå." Men han tog det märkligt lugnt, tyckte tjuvlyssnaren bredvid honom i tunnelbanevagnen, det fanns inget upprört över hans ord. I alla fall inte på ytan.

Det var två välklädda, lite hippa killar i 25-årsåldern. Ingen av dem uppenbarligen främmande för marknadens krav. Kompisen kontrade nämligen med att säga att det var likadant på hans arbetsplats. "De har just sparkat en kille på mitt jobb."
"Följde ni turordningsreglerna? Jag menar sist in, först ut?"
"Nä, det funkar inte så".
Bägge satt tysta en stund. Och så kom det:
"Men det är klart, ska man bli uppsagd är det här rätt tid på året."
"Jo, man kan ju spela golf hela sommaren".


Om författaren

Författare:
Andreas Björsten

Om artikeln

Publicerad: 05 maj 2002 18:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: