sourze.se

En statstjänstekvinnas dagbok - torsdag

Torsdagen 18 april

Kom som vanligt till jobbet vid halv nio. Började dagen med ett kort samtal med min chef om en metodskrift jag skrivit med titeln: "Varför uppfinna hjulet på nytt?" I den beskrivs fem metoder som föreningar med vårt stöd utvecklat för att motverka rasism, ifrågasätta fördomar och hitta nya vägar för dialog. Skriften ska publiceras under våren.

Förhoppningsvis kan den ge föreningar, skolor, studieförbund med flera tips i sitt arbete. Bland annat beskriver den hur man kan använda film som verktyg i skolan för att främja goda relationer mellan människor med olika bakgrund, kultur och erfarenheter. Där ges också exempel på ungdomars engagemang som multireligiösa guider och hur man med hjälp av en "tänkarbok" vill göra barn medvetna om sina värderingar och fördomar.

Fick positiva reaktioner från min chef. Kul! Hon lämnade några synpunkter på innehållet och gav tips på utformning. Med de nya idéerna redigerade jag skriften fram till lunch. Efter lunch stämde jag av min projektplan för Ungdomsuppdraget med chefen. Jag lade upp ett tidsschema över träffar med ungdomsorganisationer. I första hand kommer jag att träffa de ungdomsorganisationer som knyter ungdomar med utländsk bakgrund, till exempel Assyriska ungdomsförbundet, Bosnisk-Hercegovinska ungdomsförbundet, Grekiska ungdomsförbundet.

Gick från jobbet strax efter halv fem.


Om författaren

Författare:
Mona Hallström

Om artikeln

Publicerad: 02 maj 2002 11:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: