sourze.se

En statstjänstekvinnas dagbok - tisdag

Tisdag den 16 april

Gick hemifrån vid åtta. Något för sent för att i vanlig gångtakt hinna med 8.22-tåget till Stockholm. Halvsprang till tågstationen.

Två möten var inbokade. En träff med Bosnien-Hercegovinas riksförbund och en med Turkiska ungdomsförbundet. När jag halvsvettig kom ner till stationen var tåget inställt. Typiskt! Nästa tåg skulle inte gå förrän en timme senare. Minst sagt irriterad. För någon månad sedan slutade jag vara dagpendlare från Stockholm och flyttade till Norrköping. Nu stod jag där på perrongen och kände att min planering för dagen försvann i tomma intet. Beslutade mig för att åka till jobbet och ställa in mötena.

Kom till kontoret vid tjugo i nio. Kollade mejl. Inget spännande idag heller. Kontaktade Bosnien-Hercegovinas riksförbund och meddelade att SJ förhindrade mig att komma. Det var synd. Vi skulle ha talat om deras projekt "Integrering inte isolering" som nu är inne på sitt tredje och avslutande år. De fick mindre bidrag än de budgeterat för och behöver revidera sin budget och aktivitetsplan. Men vi tog det på telefon och kom överens om att de skulle skicka en ny budget och projektplan till mig så snart som möjligt.

Jaha, vad skulle jag nu göra? Valde att ta i tu med en del saker som blivit liggande. Skrev minnesanteckningar från en konferens jag var på i mars, som tog upp våld mot flickor.
Efter lunch kontaktade jag Turkiska ungdomsförbundet och kom överens om en ny tid för att diskutera deras ansökan om projektstöd. De vill undersöka och ta fram nya metoder för att förändra ett patriarkaliskt tanke- och levnadssätt hos de turkiska familjerna i Sverige. Det är ett ambitiöst och spännande projekt som jag vill diskutera lite mer med dem.

Därnäst: Gick igenom den projektplan jag skrivit för det så kallade "Ungdomsuppdraget". "Ungdomsuppdraget", som jag kallar det, är ett delmål inom den nationella ungdomspolitiken. Varje år rapporterar Integrationsverket till Ungdomsstyrelsen hur vi arbetar för att ta tillvara ungdomars engagemang för att främja integration och motverka rasism och diskriminering. Jag är ansvarig för en del av vårt uppdrag. Här kommer våra aktiviteter att öka. I första hand kommer jag kontakta ungdomsorganisationerna då de är en viktig del av det civila samhället och spelar en viktig roll både för dagens och framtidens integrationsarbete.

Avslutade dagen med att överlämna en del projektansökningar för antirasistisk verksamhet och gå igenom en del rutiner med samordnaren.

Jag gick hem vid halv sex.


Om författaren

Författare:
Mona Hallström

Om artikeln

Publicerad: 30 apr 2002 11:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: