sourze.se
Artikelbild

En statstjänstekvinnas dagbok - måndag

Måndag den 15 april.

Kom till jobbet strax efter halv nio. Började dagen med att kolla mina mejl. 18 nya. Mest interna och inget som behövde åtgärdas på momangen.

På måndagar äter avdelningen gemensam frukost vid halv tio. Vi arbetar inom olika områden och reser mycket till olika platser i landet. En del distansarbetar. Den gemensamma frukosten är i princip enda gången under veckan som avdelningens 21 medarbetare är samlade. Vi snackar om vad som händer under veckan, likväl om vad som hänt under helgen. Det är ett tillfälle då jobb och fritid blandas i frukostens småprat. Känns viktigt innan veckans aktiviteter och möten skingrar avdelningens medarbetare.

Måndagar är också dagen för de avdelningsmöten vi har var fjortonde dag. Inför det här mötet skulle jag gå igenom medarbetarnas önskemål om ämnen att ta upp på kommande avdelningsmöten. Fram till lunch diskuterade jag olika ämnen med mina kollegor och på avdelningsmötet efter lunch berättade jag vilka ämnen som lyfts fram.

Dagen avslutades med ett samtal från vår uppdragsgivare regeringen. Nåja, åtminstone "deppet" det vill säga Näringsdepartementet som regeringen har organiserat integrationsfrågorna till. Vi har ganska tät kontakt med tjänstemännen på departementet. Nu gällde samtalet hur vi formellt får reda på regeringens prioriteringar och intentioner för det verksamhetsbidrag som vi fördelar till riksorganisationer bildade på etnisk grund. Är det jämställdhet, anti-diskriminering, ungdomsverksamhet, insatser inom arbetsliv, skola som vi ska prioritera i fördelningen av pengar? Vi kom inte fram till något konkret, men å andra sidan så är det framförallt departementets huvudvärk.

Efter detta ringde jag några telefonsamtal innan jag gick hem vid fem.


Om författaren

Författare:
Mona Hallström

Om artikeln

Publicerad: 29 apr 2002 09:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: